El PP rebutja la proposta del BLOC perquè l’Ajuntament pague les indemnitzacions als treballadors

Els econacionalistes protesten per les formes emprades per tancar dilluns l’ens públic i acomiadar els treballadors i les treballadores.

Mostren la seua predisposició a treballar en el nou model de televisió pública que garantisca un mitjà en valencià, de qualitat, imparcial, plural i veraç.

El representant del BLOC-Verds Compromís al Consell d’Administració d’Iniciatives de Comunicació de Gandia, SL ha sol·licitat aquest matí que l’Ajuntament de Gandia es faça càrrec de les indemnitzacions en concepte de comiat que li corresponen als treballadors i les treballadores contractats per la Cooperativa, RMC, empresa que realitzava les produccions audiovisuals de Gandia TV, i amb la qual l’empresa pública municipal ha rescindit el contracte, amb el conseqüent tancament de les emissions de l’ens. “Des del BLOC-Verds Compromís considerem que el consistori té un deute moral amb aquestes persones, les quals van ser contractades per RMC, però amb el vist-i-plau del gerent nomenat per l’empresa pública. A més a més, ens preocupa que la situació econòmica de la productora pose en perill que els treballadores i les treballadores puguen rebre les indemnitzacions a que tenen dret per llei”. Cal dir però, que la petició ha estat rebutjada pels representants del govern del PP.

D’altra banda, els econacionalistes han protestat per les formes emprades en el tancament de la televisió, “les quals són impròpies d’una estat democràtic. No hi ha cap justificació perquè es tanque sense previ avís un mitjà de comunicació i es negue el dret a que les persones puguen acomiadar-se de l’audiència (després de 25 anys) tal i com han fet altres televisions, la més recent el canal CNN+”.

Finament, davant l’anunci per part del president del Consell d’Administració, Víctor Soler de reprendre les emissions, una vegada s’aclarisca la constitució del consorci (previsiblement només amb Gandia, sense Tavernes i Oliva) el BLOC-Verds Compromís ha mostrat la seua disponibilitat a crear una mesa de negociació per estudiar el model de televisió i així “evitar les errades del passat. No volem que es reproduisquen actuacions partidistes, poc ètiques, com les exercides la darrera legislatura per part del PSOE i la Plataforma, amb la connivència dels responsables de la televisió i alguns treballadors i treballadores que hi actuaren com a comissaris polítics. No volem un altre Canal 9, una televisió al servei del poder. Apostem per un mitjà de comunicació públic, comarcal en valencià, de qualitat, imparcial, plural i veraç. Quan arribe el moment presentarem les nostres propostes, entre les quals destaca, per exemple, la constitució d’un consell audiovisual, un consell de redacció o l’elaboració de l’estatut del redactor, entre altres”.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *