Per al BLOC-Verds Compromís el PP no està legitimat per acabar amb 25 anys de televisió local públic

Els econacionalistes denuncien que la decisió del PP de tancar Gandia TV respon a una decisió únicament política i consideren insuficients els arguments jurídics i econòmics: “El PP, en compte de treballar per construir una televisió democràtica, com potser això no li interessa políticament, sobretot comptant amb altres mitjans, tanca la televisió pública.”

Demanen al govern local que restablisca l’emissió de GTV, “que redimensione, si vol, el volum econòmic de la seua activitat i que comence a treballar per solucionar legalment, juntament amb la Generalitat, l’embolic del consorci”.

JOSEP M MOYA: “Volem una televisió pública comarcal en valencià, de qualitat, imparcial, plural i veraç. I considerem que ni el Sr. Torró ni el PP, amb tota la seua majoria absoluta, estan legitimitats ni políticament, ni socialment, ni èticament per tancar-la”.

Ahir va ser un dia trist per a la nostra ciutat: la majoria del PP en el Consell d’Administració de GTV va decidir deixar d’emetre, amb els vots en contra dels dos representants del BLOC-Verds Compromís i el PSOE. Així, 25 anys més tard, Gandia no tindrà televisió local pública.

Des del Bloc hem criticat obertament el funcionament de Gandia Televisió en la darrera legislatura ja que enteníem que no complia amb els principis d’imparcialitat, pluralitat i veracitat i que, per tant, no complia amb el paper social que li pertocava. Però de la mateixa manera que també critiquem el sectarisme de Canal 9 i no demanem el seu tancament.

Nosaltres defensem la televisió pública, en valencià, de qualitat i, com hem dit, imparcial, plural i veraç. Potser el senyor Torró, després de les crítiques efectuades, no es veu capaç, o no li interessa, construir una televisió amb eixes característiques i ha preferit imposar la seua majoria per acabar amb ella. A nosaltres no ens valen cap dels arguments donats, perquè tots, absolutament tots, són superables, si és que realment es creu en eixos principis.

Ni l’argument jurídic ni l’econòmic són suficient.
Jurídicament, és cert que cal avançar en la constitució del consorci entre Gandia, Oliva i Tavernes. Però volem recordar que fou el seu propi alcalde de Tavernes qui no va voler participar. S’ha argumentat que hi ha un avís d’expedient per part de la Generalitat. És cert. Però, de moment, no hi ha cap expedient obert, perquè és la pròpia Generalitat qui ha de donar solució als problemes de la no constitució del consorci i al dret que assisteix als ajuntaments de Gandia, Oliva i Tavernes, junts o per separat, si algú no vol, d’emetre televisió, tal i com venim defensant des del primer dia.

Tampoc ens és suficient l’argument econòmic: La televisió de Gandia, des de fa molts anys, compta amb una aportació municipal de vora 1 milió d’euros, que no és una quantitat menyspreable però tampoc exorbitant. Altra cosa és que se sàpiga fer una bona gestió amb eixos diners, que se sàpiguen optimitzar. O que construïm una nova televisió més modesta. És a dir: ningú obliga a continuar destinant 1 milió d’euros a la televisió publica, com ningú obliga tampoc a gastar-se 200.000 en un xiringuito al port, com han fet. Però la diferència és que la televisió pública pot ser un servei social mentre que un xiringuito és un capritx de nou ric, es mire per on es mire.

L’únic argument real per a la decisió que el PP acaba de prendre és polític: en compte de treballar per construir una televisió democràtica, com potser això no li interessa políticament, sobretot comptant amb altres mitjans, tanca la televisió pública.

Ens fa l’efecte que el PP està començant a mostrar la seua cara, perquè nosaltres no escoltàrem esta proposta en la campanya electoral.

Per això, des del Bloc-Compromís que, com ell, patírem la parcialitat de Gandia Televisió, però que defensem la televisió pública, li preguem que ho reconsidere. Que restablisca l’emissió de GTV, que redimensione, si vol, el volum econòmic de la seua activitat i que comence a treballar per solucionar legalment, juntament amb la Generalitat, l’embolic del consorci.

Però volem una televisió pública comarcal, com tenim des de fa tants anys, i considerem que ni el Sr. Torró ni el PP, amb tota la seua majoria absoluta, estan legitimitats ni políticament, ni socialment, ni èticament per tancar-la.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *