Els econacionalistes lamenten la situació a què s’ha arribat per culpa de la “irresponsable” gestió econòmica de l’anterior govern municipal PSOE-Plataforma.

Exigeixen la convocatòria urgent d’una comissió per estudiar la situació.

L’empresa Talher, que gestiona el servei de manteniment dels parcs i jardins de la ciutat, ha anunciat que denunciarà l’Ajuntament de Gandia per l’impagament de factures per un valor aproximat d’1.300.000 euros, algunes de les quals amb un retard superior a un any.

Per al Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís la notícia ratifica, en primer lloc, la catastròfica situació econòmica en què el govern anterior PSOE-Plataforma deixà les arques municipals. Per als econacionalistes, que van denunciar reiteradament l’alt nivell d’endeutament, “això és una mostra més del nivell d’irresponsabilitat amb que Orengo i Mut han governat la nostra ciutat els darrers quatre anys.”

En segon lloc, el BLOC-Verds Compromís dóna suport a la decisió de l’empresa de mamprendre les accions legals que considere pertinents per cobrar l’endeutament, ja que ha superat amb escreix el temps que la llei obliga a les administracions públiques a pagar els proveïdors. Als econacionalistes els preocupa que es pose en perill la continuïtat de l’empresa, però sobretot, dels treballadors. Consideren que aquestes “no haurien de ser les pràctiques habituals d’una administració pública.”

D’altra banda, el BLOC-Verds Compromís no entén les primeres declaracions de l’alcalde de la ciutat, Arturo Torró menyspreant la intenció de l’empresa afectada de defensar els seus legítims drets.

El BLOC-Verds considera que si la valentia demostrada per Thaler s’escampara a cadascuna de les empreses proveïdores de l’Ajuntament de Gandia, “els governs no s’atrevirien a arribar als nivells de morositat actuals.”

Finalment, han exigit la convocatòria urgent de la comissió pertinent perquè s’informe dels termes de la denúncia i les mesures que el consistori pensa mamprendre per fer-li front.