Els econacionalistes es pregunten per les raons que van dur a l’anterior govern a no realitzar la corresponent retenció de crèdit per tal d’assegurar que els diners es destinarien al projecte.

Exigeixen la convocatòria extraordinària i urgent de la Comissió d’Economia i Hisenda per a buscar solucions que possibiliten reiniciar les obres quan més prompte millor.

El Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís s’ha tornat a assabentar pels mitjans de comunicació d’un nou episodi relatiu a la crítica situació de l’economia municipal, com a conseqüència de la gestió realitzada per l’anterior govern local. L’empresa Clásica Urbana ha abandonat les obres de construcció de l’edifici Innova, al sector Universitat del Grau de Gandia. Segons s’assegura, la constructora no ha pogut continuar les obres perquè l’Ajuntament de Gandia no li ha transferit els vora 5 milions d’euros que val el projecte. Una actuació, recordem, finançada pel Govern Central, a través d’un préstec.

És per aquesta raó, que els econacionalistes es pregunten perquè l’anterior govern no va realitzar la corresponent retenció de crèdit per tal d’assegurar que els diners es destinarien al projecte. En aquest sentit, el regidor del BLOC-Verds: Compromís, Facund Puig ha exigit la convocatòria extraordinària i urgent de la Comissió d’Economia i Hisenda per conèixer la situació i garantir els recursos suficients perquè l’obra puga tornar a reiniciar-se. “Malauradament, aquests dies assistim amb preocupació a un allau de notícies relacionades amb la precarietat de les arques municipals. Pagaria la pena que el nou govern convoqués amb urgència les respectives comissions per a donar eixida a la situació crítica de l’economia de l’Ajuntament de Gandia”.

Puig també ha lamentat que s’intente amagar la situació econòmica donat la imatge d’una picabaralla entre partits polítics, “quan estem parlant de si hi ha recursos per a garantir que la ciutat continue avançant”.

Finalment, el BLOC-Verds: Compromís ha recordat la importància del projecte Innova. Un edifici que permetrà la transferència de coneixements i el treball conjunt entre l’administració local, el teixit empresarial i les universitats. Per això, consideren “lamentable” la situació i exigeixen una solució urgent.