El BLOC-Verds Compromís exigeix la construcció del Palau de Justícia

Els econacionalistes recorden que la Generalitat ha incomplit reiteradament les promeses que va realitzar en 2005, 2008 i en 2010, “on es parlava que la primera pedra es col·locaria abans de les eleccions d’enguany”.

El Grup Parlamentari Compromís a les Corts Valencianes també realitzarà una pregunta al Conseller de Justícia. El BLOC-Verds també s’interessa per la situació de les obres d’urbanització i previsió d’acabament, la construcció dels habitatges protegits previstos.

JOSEP M MOYA: “Perquè, encara que hem passat un agost entre flores, fandanguillos y alegrías, cal posar-se a treballar en temes ben importants”.

Els Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís ha presentat aquest matí una moció perquè l’Ajuntament de Gandia demane a la Generalitat que encomane la redacció del nou Palau de Justícia i incloga la partida pressupostària necessària per a la seua execució en els Pressupostos de l’any 2012.

Una proposta que el portaveu econacionalista, Josep M Moya espera que es vote a favor per part dels tres grups municipals “perquè, simplement, ve a recordar una promesa feta amb esta ciutat sobre un tema en el que tots els partits polítics ens mostràrem d’acord”.

En aquest sentit, recorda que l’actual edifici dels jutjats ja no permet realitzar la seua important funció en unes condicions adequades (de fet, inclús hi ha jutjats fora d’eixe edifici) i que la Generalitat es va comprometre fa molt de temps a construir-ne un de nou.

“L’any 2004, PP, PSOE i Bloc-Compromís coincidírem en que el millor lloc era en la, encara no encetada aleshores, urbanització de Santa Anna, perquè eixa infrastructura ajudaria a una total integració del barri. Des de la primera promesa, feta per Miguel Peralta, han passat 6 anys i alguns consellers i conselleres. Però continuem con estàvem, o pitjor, perquè les condicions dels jutjats actuals ja són insostenibles com bé sabeu tots vosaltres per les reiterades denuncies fetes. Miguel Peralta parlava l’any 2005 de 6 milions d’euros; Fernando de Rosa parlava en el 2008 de 15,7 milions”.

I és que el BLOC-Verds: Compromís ha denunciat reiteradament que mai ha hagut un euro en els pressupostos de la Generalitat i que encara no està redactat el projecte. “I això, malgrat que l’actual alcalde s’ha reunit diverses vegades amb els veïns de Santa Anna, sempre acompanyat de l’actual presidenta de la junta i de secretaris autonòmics de Justícia”.

Moya assegura que tenen documentada una reunió en abril de 2008 (fa més de tres anys) on es s’anunciava que l’obra es licitaria en l’any 2010 i es donava un termini d’execució de dos anys, i una altra en novembre de 2010, on es parlava que la primera pedra es col·locaria abans de les eleccions d’enguany.

“Nosaltres suposem que el nou alcalde estarà tan interessat com nosaltres en què es faça efectiva eixa vella promesa de la Generalitat i, de pas, complir la seua paraula. I suposem que no tindrà cap problema en que el Plenari de l’Ajuntament, que ara presideix, li recorde a la Generalitat que té eixe deute pendent amb Gandia”
Demanda d’informació

D’altra banda, el BLOC-Verds: Compromís també ha demanat que se’ls explique en comissió com estan les obres d’urbanització “que no s’acaben”; quan pensa començar a construir l’IVVSA els habitatges de protecció de la zona, “que era l’excusa per urbanitzar el sector i que donarien alguns llocs de treball”; i pel que fa al Palau, si realment hi ha projecte d’execució (“nosaltres intuïm que no i ho confirmarem amb una pregunta parlamentària a les Corts”) i, el que, asseguren, és més important, la consignació pressupostària suficient, “que fins ara no ha existit mai i, per això, li demanem a la Generalitat que la incloga en els pressupostos del 2012”.

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *