El Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha acompanyat hui les treballadores de l’empresa CLAROS, SL que oferien el servei d’Ajuda Domiciliària a Gandia, les quals  s’han concentrat davant el consistori per protestar per la pèrdua dels seus llocs de treball.  

I  és que, tal i com ja denunciaren els econacionalistes a la Comissió de Benestar Social del 29 de setembre, el govern local no ha previst al nou plec de condicions l’obligatorietat que la nova empresa adjudicatària, QUATRE FULLES, SL subrogue els contractes.

És per això, que exigeixen al govern local que garantisca la continuïtat del personal laboral, amb els mateixos drets i l’antiguitat adquirida. “Cal tindre en compte que en algun cas estem parlant de treballadores que porten més de 20 anys oferint aquest servei per a l’Ajuntament de Gandia i que se n’aniran al carrer sense cap dret a indemnització”.

El BLOC-Verds: Compromís recorda que el conveni col·lectiu laboral d’Ajuda a Domicili les empara, el qual estableix (DOGV núm. 5701/ 12-02-2008) que: “1. Al terme de la concessió d’una contracta, bé siga la gestió d’un centre o el servici d’ajuda domiciliària, els treballadors i les treballadores de l’empresa contractista ixent passaran a estar adscrits a la nova titular de la contracta, la qual subroragarà en tots els drets i obligacions sempre que es done alguns dels següents supòsits: a) Treballadors i treballadores en actiu que espiguen prestant el seus serveis amb una antiguitat mínima de cent vint dies, siga quina siga la naturalesa o modalitat del seu contracte de treball…”