Els econacionalistes demanen que a la propera Comissió Delegada del Ple d’Arquitectura, Urbanisme, Medi Ambient i Serveis Urbans es tracte la qüestió per poder marcar les línies mestres d’esta futura actuació.

També sol·liciten que, tal i com estableix la Llei de Patrimoni, s’incloga dins del Catàleg de Béns i Espais Protegits de la ciutat, tots els elements protegits, entre els quals s’hi compta l’Ermita de Sant Vicent. 

Per resolució de la regidora no electa d’Arquitectura, Urbanisme, Medi Ambient i Serveis Urbans de data 14 de juliol de 2011 es va acordar la suspensió cautelar de llicències en el sector anomenat Parc Central, eixamplat ara al nucli antic de Sant Enric, publicat al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de 22 de juliol de 2011.

En l’àmbit de la suspensió s’inclouen ara dos elements que haurien de tindre un tractament ben especial i singularitzat que, segurament, afecten, fins i tot legalment, al disseny final del futur Pla Parcial o Pla de Reforma Interior: d’una banda, el nucli antic Sant Enric, que compta a hores d’ara amb una normativa específica en el Pla General (article 49, nuclis antics, subzona d) i, d’una altra, l’Ermita de Sant Vicent, un edifici històric dels segles XIV o XV, que, per manament de la Llei de Patrimoni Cultural Valencià, té la consideració de Bé Immoble de Rellevància Local.

Pel que fa al nucli històric, fóra convenient no desvirtuar massa els paràmetres urbanístics actuals o, fins i tot, augmentar la seua protecció per preservar-lo.

I, pel que fa a l’Ermita de Sant Vicent, tant la pròpia Llei de Patrimoni com el més recent Decret 62/2011, de 20 de maig, sobre el règim de protecció dels Béns de Rellevància Local, obliguen a establir un entorn de protecció.

Ateses, per tant, estes consideracions i davant la possibilitat que s’estiga redactant ja almenys l’avantprojecte de pla parcial.

DEMANEM:

PRIMER.- Que a la propera Comissió Delegada del Ple d’Arquitectura, Urbanisme, Medi Ambient i Serveis Urbans es tracte la qüestió per poder marcar les línies mestres d’esta futura actuació.

SEGON.- Que, tal i com estableix la Llei de Patrimoni, s’incloga dins del Catàleg de Béns i Espais Protegits de la ciutat, tots els elements protegits, entre els quals s’hi compta l’Ermita de Sant Vicent.