Els econacionalistes consideren un “error i una falta de respecte” l’eliminació de les escultures i dels escenaris.

El govern de Gandia va iniciar ahir les obres de remodelació de la Plaça del Rei En Jaume o Placeta del Segó, sense cap procés de comunicació prèvia ni explicació ni als grups polítics (de fet, el BLOC-Verds: Compromís accedírem a la informació ahir mateix) ni a veïns i comerciants (tret d’un fullet repartit el dia d’abans).

Tot sembla que la dinàmica de treball del nou govern municipal del PP és, si fa no fa, la mateixa que el de l’anterior: cap voluntat de diàleg ni de consens de les actuacions.

El tema és particularment punyent pel que fa a la manca d’informació a la Junta de Districte (que, per cert, encara no ha estat constituïda) ja que la Carta de Participació Ciutadana (a la que tant apel·lava el PP quan estava a l’oposició) diu clarament al seu article 40 que les Juntes han de ser informades de les inversions i obres que es realitzen al districte. Per això, insistim en reclamar eixa necessària informació i participació que, tanmateix, no sembla que vulguen exercir.

D’altra banda, des de Bloc-Verds: Compromís també assenyalen el seus dubtes sobre el projecte a realitzar. Per començar, tot i reconeixent el dret que assisteix el govern a plantejar canvis en la fesomia dels espais urbans, trobem una intolerable falta de respecte que les escultures ubicades (realitzades per Artur Heras) s’eliminen sense cap contacte o comunicació prèvia amb el seu autor. Una obra d’art s’ha de tractar respectuosament, per molt que no ens agrade o no considerem idònia la seua ubicació.

Al mateix temps, el projecte contempla l’eliminació dels dos escenaris existents als extrems de la plaça, la qual cosa considerem un error. Si bé és cert, que la utilització del que recau al Carrer de la Beneficència és ben escassa i, per tant, seria prescindible, l’eliminació del que recau al Carrer del Mestre Giner no està justificat ja que la plaça perdrà així una infrastructura molt útil, per la qual cosa demanaríem que es reconsiderara.