Més golf? Torró anuncia un nou camp de golf a la Marxuquera per valor de 5,7 milions d’euros

La zona prevista té un gran valor ecològic. De fet, la Penya Roja és un magnífic corredor entre la Serra del Mondúver i la Marjal, dos zones LIC i ZEPA, i connecta amb la serra de Falconera, i hauria de protegir-se en la seua integritat.
Continuem sense compartir les prioritats del nou govern municipal que anuncia megaprojectes milionaris mentre practica retallades en matèria de benestar social i serveis públics, en un moment de crisi econòmica generalitzada i un augment de l’atur, quan la ciutadania més necessita de l’ajuda de les administracions.

L’Ajuntament, amb les polítiques del PP-PSOE, continua semblant més una agència immobiliària que una administració al servei de la ciutadania.

Davant de l’anunci de l’alcalde de la ciutat sobre l’inici dels tràmits per a la construcció d’un “nou” camp de golf a la Marxuquera, el BLOC-Verds Compromís manifestem:

1. Novament, la participació política i ciutadana en una qüestió d’extraordinària transcendència ha estat absolutament nul·la, fins el punt que s’ha fet primer l’anunci als mitjans de comunicació abans d’altres fòrums. En este sentit, les formes no han canviat gens de l’anterior legislatura, cosa que lamentem, sobretot quan recordem les passades (però ben recents) crítiques del PP. Sembla que tant el PP com el PSOE, en arribar al poder, s’obliden de les antigues reivindicacions i tendeixen a exercir el poder de forma absoluta.
2. També resulta curiós el particular gust que l’alcalde Torró ha pres per la intermediació municipal en els negocis particulars, sobretot d’empreses relacionades amb l’oci. Com ell bé ha qualificat, seguint l’estela encetada per Orengo, l’Ajuntament sembla més una agència immobiliària que una administració al servei de la ciutadania. En este sentit, entenem que fer de garantia a una altra empresa no és la funció d’un ajuntament.
3. Continuem sense compartir les prioritats del nou govern municipal que anuncia megaprojectes milionaris mentre practica retallades en matèria de benestar social i serveis públics, en un moment de crisi econòmica generalitzada i un augment de l’atur, quan la ciutadania més necessita de l’ajuda de les administracions.
4. El procediment de la tramitació urbanística per al canvi del pla general, necessari per fer viable el projecte, s’anuncia per la via d’urgència, acollint-se al recent decret de la Generalitat per a projectes “estratègics”. Això, li lleva garanties al procediment, sobretot de caràcter mediambiental, que haurien de ser ben estrictes i imprescindibles en un projecte d’esta envergadura. Especialment importants resulten els estudis hídrics.
5. La zona prevista té un gran valor ecològic. De fet, la Penya Roja és un magnífic corredor entre la Serra del Mondtúver i la Marjal, dos zones LIC i ZEPÂ, i connecta amb la serra de Falconera, i hauria de protegir-se en la seua integritat.
6. Per tot això, des del BLOC-Verds: Compromís demanem estudis més profunds que permeten avaluar la bonança i l’impacte del projecte i, sobretot, unes polítiques que prioritzen les qüestions socials i l’atenció als més desfavorits i que no primen, com l’anterior legislatura, les grans actuacions privades. Més encara quan, paral·lelament, s’anuncia, per exemple, al desestimació de l’Espai Innova, es retallen les beques de menjador o s’anuncia la privatització de les escoles infantils.
7. En tot cas, també esperem que, si el camp de golf a la Marxuquera va endavant, s’abandone la idea de l’altre camp anunciat a la marjal, que suposa una agressió intolerable a eixe espai natural.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *