El BLOC-Verds Compromís demana la protecció de la bassa de Vivanco i el camí de la torre dels Pares

Els econacionalistes proposen que l’Ajuntament de Gandia inscriga en el Catàleg de Béns i Espais Protegits municipal l’anomenada Bassa de Vivanco com a Bé Immoble de Rellevància Local, elabore la seua fitxa i el pla de protecció tot i delimitant el seu entorn protegit i demane els informes pertinents a la Conselleria de Cultura per a la seua inclusió en l’Inventari Patrimonial de la Generalitat Valenciana.

Insten la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient perquè incloga el camí de la Torre dels Pares a l’inventari d’assagadors de la xarxa de vies pecuàries de la Comunitat Valenciana.

El 26 de maig de 2011 es publicava al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana la resolució de la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià, de 16 de maig de 2011, per la qual s’ampliava l’entorn de protecció del Bé d’Interés Cultural de l’alqueria fortificada de la Torre dels Pares aprovat per la resolució de 6 de setembre de 2010.

Amb data 23 de juny de 2011, el grup municipal Bloc-Verds: Compromís presentàvem al·legacions a aquella resolució, tot i demanant que s’inclogueren en l’entorn de protecció de la Torre dels Pares, l’anomenada Bassa de Vivanco i el tram del camí de la Torre dels Pares entre la futura carretera d’accés sud al Port de Gandia i el terme de Miramar.

La Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, amb registre d’eixida de data 12 d’agost de 2011, donà resposta a les al·legacions presentades considerant que la Bassa de Vivanco “és mereixedora d’un reconeixement particular del seu valor com a Bé de Rellevància Local i d’un entorn de protecció propi” i que “el reconeixement i protecció de l’assagador de Miramar a Gandia correspon a la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient”.

Així mateix, el passat 24 d’octubre el propi Consell Valencià de Cultura recomanava la protecció de la Bassa de Vivanco.

Arxivat en: Cultura i Educació, Documents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *