Els econacionalistes demanen consultar els expedients:

· D’urbanització de la Plaça de les Vies, amb l’expedient de contractació i les suposades ajudes del Ministeri de Foment anunciades per l’anterior corporació.
· D’autorització de l’entitat pública empresarial ADIF.
· D’expropiació “Dotacions comunitàries, zona verda i xarxa primària de comunicacions, Ferrocarril”.

Sol·liciten que a la propera Comissió Delegada del Ple d’Arquitectura, Urbanisme, Habitatge, Medi Ambient i Serveis Urbans, s’incloga en l’ordre del dia tota la informació referent a este projecte.

El passat 2 de març de 2011, l’Ajuntament de Gandia va adjudicar les obres de l’anomenada Plaça de les Vies, l’inici de les quals començaren el 19 d’abril, un dia després que la Junta de Govern Local aprovara una autorització administrativa d’ADIF per a l’ocupació del domini públic ferroviari que capacitava l’Ajuntament, únicament, a “la neteja de la zona” i que l’obligava (en l’estipulació cinquena) a “formalitzar, en un termini no superior a dos mesos, l’acta d’ocupació i pagament de la quantitat establerta en l’informe de valoració municipal que consta en l’expedient d’expropiació forçosa de data 27 d’octubre de 2010, corresponent als terrenys d’ADIF”. Eixe termini establert ha estat ultrapassat a bastament però el ben cert és que les obres no s’han reprès, tot i les declaracions de la regidora delegada en el mes de setembre.