Des de fa temps, el grup municipal Bloc-Verds Compromís ha vingut demanant al govern municipal informació sobre la situació administrativa i econòmica de la Plaça del Tirant (preu final d’adjudicació, obra executada, pagaments, deutes…) i el seu futur, sobretot de les actuacions pendents (l’edifici administratiu projectat, l’obertura del carrer que la connecta amb el Raval i els espais comercials).

El govern de la ciutat ja havia desvetllat públicament les seues intencions de remodelar la plaça (juntament amb la del Prado) i enderrocar els espais comercials construïts. Però la idea es va comunicar formalment a la recent Comissió d’Urbanisme del passat dimarts.

En ella, des del Bloc-Verds Compromís reiteràrem la conveniència de que els distints grups polítics siguem informats dels respectius projectes, abans de la seua aprovació, per poder introduir les apreciacions que estimem, a la qual cosa es comprometé el govern municipal.

Però, com avanç, exposàrem, d’una banda, les nostres impressions sobre la dèria revisionista del nou govern, que afecta sobretot a places públiques i, d’una altra, presentàrem la nostra proposta per als espais “comercials”.

Una proposta que pretén estalviar diners (en un moment en què qualsevol despesa ha de ser ben analitzada) i, al mateix temps, donar-li un sentit pràctic i sostenible.

La proposta concreta de Bloc-Verds Compromís és destinar els espais per a un Centre d’Interpretació del Riu Serpis. Des del nostre punt de vista, l’espai seria idoni per a esta finalitat, sense cap cost, i cal recordar que en el projecte realitzat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a través de l’empresa pública Acuamed, es contemplava un lloc per a la interpretació, que hauria de servir de punt d’explicació de les seues fauna i flora, i que el riu Serpis està declarat com a Paisatge Protegit pel Consell de la Generalitat Valenciana i, per tant, necessitarà en un futur pròxim d’un centre de referència.