Un representant del govern es va reunir ahir amb mares i pares per tal d’informar-los sobre el procés.

Els econacionalistes consideren queno aporta cap benefici a l’ensenyament i que causarà un gran perjudici econòmic a les famílies (es multiplica per dos el cost) i als/les mestres que veuran disminuir el seu jornal considerablement.

FACUND PUIG: “des d’un punt de vista pedagògic és una autèntica barbaritat voler mantindre xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys des de les 7 del matí fins a les 8 de la vesprada. La veritat és que havíem avançat moltísim, des d’un punt de vista didàctic, en la gestió de les escoles infantils municipals i ara tot este procés se n’anirà cul per amunt.


El BLOC-Verds Compromís ha tingut constància  que ahir es va produir una reunió del govern municipal amb pares i mares de les Escoletes Infantils Municipals per informar sobre el provés de privatització de les Escoletes Infantils. Així, consideren que les informacions que els arriben són molt preocupants i confirmen els temors que van manifestar quan van surgir les primeres notícies que parlaven d’aquesta qüestió. En este sentit, volem reiteren que el funcionament de les escoles infantils municipals, tant les gestionades directament pel Departament d’Educació, com la gestionada per Cáritas, “és magnifica i no hi ha cap necessitat de replantejar-se-la. Que tinguem constància no hi ha hagut cap queixa per part dels pares i de les mares que impulsen a realitzar un canvi de tanta transcendència com el que es vol posar en pràctica.”

De fet, el regidor del BLOC-Verds Compromís, Facund Puig, ha recordat aquest matí que en el seu dia, ja van advertir que l’únic mecanisme que podia utilitzar el govern per a sustentar el procés de privatització era:

1.- Incrementar considerablement les quantitats que pagaran les famílies (es parla d’una possible multiplicació per dos de les quantitats).

2.- Disminució dels sous de les treballadores i els treballadors.

3.- Pagant un cànon per part de l’Ajuntament a l’empresa.

“Algunes de les mesures que apunta el govern per a justificar l’augment no se sustenten: no hi ha prou oferint una ampliació horària, que ara ja està prevista, per a duplicar el preu de l’educació infantil de la ciutat.”

A més a més, Puig assegura que des d’un punt de vista pedagògic “és una autèntica barbaritat” voler mantindre xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys des de les 7 del matí fins a les 8 de la vesprada. “La veritat és que havíem avançat moltísim, des d’un punt de vista didàctic, en la gestió de les escoles infantils municipals i ara tot este procés se n’anirà cul per amunt.”

Per tot això, anuncien la seua oposició rotunda a este procés de privatització que, asseguren, no aporta cap benefici al procés d’ensenyament i sí que causarà un gran perjudici:

– A les famílies perquè multiplicarà per dos el cost de l’educació.

– Als professionals de l’educació, que veuran com el seu jornal disminueix considerablement.