L’empresa propietària de l’antiga Tableros Faus ha presentat davant de la Conselleria d’Ocupació un nou Expedient de Regulació d’Ocupació que pretén acomiadar quasi 200 treballadors.

Els econacionalistes es van reunir ahir amb el Comitè d’Empresa i es van comprometre a gestionar una reunió d’este amb els portaveus dels grups parlamentaris a les Corts Valencianes per explicar-los la situació i demanar la seua col·laboració.

Animen la ciutadania a acompanyar els treballadors en la concentració que tindrà lloc el proper 5 de gener a la Plaça de l’Ajuntament, com a mostra de solidaritat amb els afectats i de preocupació per la situació de l’atur a la nostra ciutat.

Gandia, 03 de gener de 2012
Este seria el tercer expedient presentat en els darrers anys i suposaria que una de les empreses antigament líder del sector a l’estat espanyol i una de les més importants de Gandia i de la Safor passara de 1300 llocs de treball a 180 en tres anys.

Per a Bloc-Verds: Compromís el creixent (i potser definitiu) procés de desindustrialització de la comarca és un autèntic drama i un dels elements que més ha contribuït a les elevadíssimes xifres d’atur.

Per això, tot i que l’Ajuntament de Gandia té una capacitat d’acció molt limitada, no pot romandre aliè i ha de donar tot el suport necessari per evitar este nou expedient, més encara quan l’empresa no ha complit les condicions establertes en el Pla de Viabilitat de l’anterior, que va suposar l’acomiadament de quasi 450 persones.

Per tot això, el Bloc demana a l’Ajuntament de Gandia que manifeste el seu rebuig i especialment a l’alcalde que ho faça arribar a la Conselleria d’Ocupació que és qui, en darrera instància, ha d’aprovar l’expedient de regulació abans del 30 de gener.

Així mateix, és evident que s’hauríem d’oblidar de cap proposta de requalificació dels terrenys industrials per residencials per ajudar a una empresa que mai ha apostat per la nostra ciutat, sinó tot el contrari.

El Bloc-Verds: Compromís, així mateix, i a petició dels membres del Comitè d’Empresa, gestionarà una reunió d’este amb els portaveus dels grups parlamentaris a les Corts Valencianes per explicar-los la situació i demanar la seua col·laboració.

I, finalment, des del Bloc s’anima a la ciutadania a acompanyar els treballadors en la concentració que tindrà lloc el proper 5 de gener a la Plaça de l’Ajuntament, com a mostra de solidaritat amb els afectats i de preocupació per la situació de l’atur a la nostra ciutat.