Facund Puig considera que la presència de l’Ajuntament a la Fira Internacional de Turisme no hauria de ser concebuda com un esdeveniment dedicat al consum intern de la ciutat, sinó que s’haurien de posar tot l’interés en la promoció exterior.

Falten pocs dies perquè se  celebre a Madrid una nova edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR) i no tenen cap constància del que l’Ajuntament de Gandia hi té projectat mostrar.

Gandia, 03 de gener de 2012
El Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís ha recordat aquest matí que a 3 de gener encara no s’ha reunit ni el Patronat de Turisme, ni la Comissió d’Alcaldia i Règim Interior (que té competències en matèria de turisme), ni l’empresa mixta Gandia Protur per tal d’oferir informació als grups de l’oposició de com s’articularà la presència de l’oferta turística de Gandia a la principal fira turística de l’Estat espanyol. Així, desconeixen si, organitzativament parlant, se seguirà el model que fins ara s’havia aplicat o si el nou govern municipal introduirà algun tipus de canvi en la concepció de la representació gandiana.

“Al llarg de la legislatura passada, Compromís va ser molt crític amb la despesa realitzada pel govern municipal en aspectes accessoris de l’esdeveniment que res tenien a veure amb la promoció turística de la ciutat (recordem la retransmissió en directe del sopar realitzat amb la presència de José Bono, President de les Corts espanyoles aleshores), que degueren costar una barbaritat de diners al pressupost públic i que, a pesar d’haver-ho demanat, no vam arribar a aclarir a quant va ascendir.”

En exercicis anteriors, els econacionalistes consideraven que, tradicionalment, l’Ajuntament de Gandia venia la presència a Fitur com un acte de promoció de la pròpia acció de govern més que com un acte de promoció de la ciutat. “Nosaltres som partidaris de redimensionar la despesa que s’hi realitza i centrar-la exclusivament a pagar els esforços realitzats en la promoció de la ciutat i de la seua oferta turística.”

El regidor, Facund Puig considera que la presència de l’Ajuntament de Gandia a Fitur no hauria de ser concebuda com un esdeveniment dedicat al consum intern de la ciutat, sinó que s’haurien de posar tot l’interés en la promoció exterior del turisme de Gandia.

Per tot això, proposen a l’actual govern de la ciutat que reformule “tota la parafernàlia que acompanyava la presència de Gandia a Fitur” i que concentre tots els esforços i tots els recursos disponibles a la promoció del nostre turisme.

“En qualsevol cas, no estaria malament que, utilitzant el fòrum que consideren adequat, a dues setmanes de la celebració de la fira, ens informaren del que pensen fer.”