El PP vota al congrés en contra dels collidors saforencs

Finalment, no prospera la proposició de Compromís per millorar les condicions laborals al camp valencià, amb l’increment de les inspeccions a les ETT i introduint canvis normatius per acabar amb l’explotació.

A Gandia la moció dels econacionalistes es va aprovar per unanimitat.

FACUND PUIG: “No hi ha una vinculació laboral entre les empreses de comercialització de cítrics i els seus treballadors i treballadores. I el que és més greu, els collidors estan rebent unes percepcions de misèria (en alguns casos es parla de jornals de menys de 10 euros al dia per jornades laborals de més de 10 hores) pel seu treball”.

El regidor del Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig ha lamentat la negativa del PP al Congrés dels Diputats de votar a favor de la proposició no de llei presentada pel diputat de Compromís, Joan Baldoví per a millorar les condicions laborals dels collidors valencians.
Segons Puig, “encara que és un tema que ha passat inadvertit, el PP ha tornat a agredir els drets dels treballadors, en esta ocasió els que treballen en la campanya citrícola del camp valencià”. Tal com ha recordat Puig “des que va començar la campanya, hem denunciat la precarietat laboral que pateixen els collidors per les condicions i salaris que imposen des de les ETT i per açò hem exigit al govern més control, més inspeccions i que es modifique tota la normativa perquè els explotadors no es refugien en la llei per a abusar dels assalariats del camp”.
A més, el regidor econacionalista ha mostrat la seua sorpresa pel rebuig del PP a Madrid, ja que la moció que ha donat peu a la proposició no de llei va estar aprovada per tots els grups municipals a l’Ajuntament de Gandia, el popular inclòs. “És vergonyós que el govern no prenga cartes en l’explotació laboral que pateixen molts treballadors del camp valencià i per això, des de Compromís anem a seguir denunciant esta situació”.
Des de Compromís consideren que la negativa a la proposta de Baldoví, “és un motiu més per continuar mamprenent accions i iniciatives per tal de denunciar l’explotació dels collidors valencians”.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *