Els econacionalistes responsabilitzen el Partit Popular a la Generalitat de la deficient gestió.

Facund Puig demana al govern local que faça valdre la seua influència davant les altres administracions per ells controlades, perquè l’estat de degradació que està afectant els serveis sanitaris a la nostra ciutat s’ature i es resolguen les múltiples deficiències i mancances que l’atenció sanitària té a Gandia.

Gandia, 19 d’abril de 2012.-

El Grup Municipal del BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Gandiaha comparegut aquest matí en roda de premsa per tal de realitzar una anàlisi crítica de la situació en què es troba l’oferta sanitària a la nostra ciutat. “Ara que estan succeint-se notícies al voltant de retalls en l’atenció sanitària dels ciutadans, l’última mesura via l’increment de les aportacions que els usuaris han de realitzar per a fer front als costos dels medicaments, sembla un bon moment per a fer un repàs de quina és la situació dels serveis sanitaris a Gandia.”

El regidor Facund Puig ha assegurat que l’atenció està molt lluny de poder ser considerada òptima, la qual cosa no és una conseqüència directa de la crisi que vivim. “La crisi l’únic que farà serà agreujar la situació. I és que convé recordar que gran part de les reivindicacions en infrastructures sanitàries que realitzem ja fa anys que venim demanant-les de manera sistemàtica.”

Així, en primer lloc ha insistit a denunciar el possible tancament del Consultori de Beniopa aquest estiu. “El perill que hi ha és que la Conselleria tinga la temptació de no tornar-lo a obrir el mes de setembre. Almenys d’això tenen por els usuaris.”

A més a més, ja fa uns mesos que es va tancar el Consultori de Marxuquera i la Conselleria de Sanitat ni l’Ajuntament de Gandia “tenen cap interès de tornar-lo a obrir.”

Pel que fa a les reivindicacions ja històriques, res se sap de l’ampliació de l’assistència a les 24 hores del Centre de Salut del Grau, ni de la conversió del Consultori del Raval en centre de salut, ni de la construcció d’un consultori al Centre Històric, ni de la construcció d’un nou centre de salut a la zona de Roís de Corella que oferisca atenció als ciutadans que viuen en eixe districte i que ajude a descol·lapsar els altres centres de salut de la ciutat.

“I si passem de l’atenció primària a l’atenció hospitalària, el panorama no és més atractiu: D’una banda, és sobradament coneguda la situació de deteriorament de l’Hospital Francesc de Borja. I a les deficiències de l’edifici de l’antic hospital, cal afegir la generalització dels anomenats llits “c” en una quantitat cada vegada més gran d’habitacions. ¿Algú s’ha parat a imaginar com conviuen 6 persones, 3 d’elles malaltes, en l’espai reduït d’una habitació?”. I de l’altra banda, Puig recorda que cap cosa sabem del moment en què veritablement s’obrirà el nou hospital que actualment es troba a mig construir. “Els remors de privatització, desgraciadament, continuen proliferant i l’administració sanitària valenciana no ofereix cap garantia que no cedirà part de la construcció i de la gestió a alguna empresa privada.”

Finalment, “per acabar d’arrodonir este trist panorama”, Compromís s’ha fet ressò sobre l’eixida ambulàncies SAMU a atendre urgències sense dotació de metges.

És per això, que Davant la situació descrita, no ens queda un altre remei que han demanat al govern de l’Ajuntament de Gandia perquè, “fent ús del tres en ratlla de què tant han presumit, faça valdre la seua influència davant les altres administracions per ells controlades, si és que la tenen, perquè l’estat de degradació que està afectant els serveis sanitaris a la nostra ciutat” s’ature i es resolguen les múltiples deficiències i mancances que l’atenció sanitària té a Gandia i que han exposat.