La Comissió d’Hisenda del pròxim dijous preten aprovar l’establiment d’un preu públic d’un euro als aparcaments descoberts de la ciutat.

Els econacionalistes valoren positivament que es condicionen més aparcaments a la ciutat, però consideren que aplicar tarifes serà una càrrega impositiva més per a la difícil situació econòmica de les nostres famílies i perjudicarà el comerç urbà “si tenim en compte que a les grans superfícies de la perifèria l’estacionament és gratuït” .

GANDIA, 24 d’abril de 2012.-
El Grup Municipal del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia manifestarà el seu rebuig dijous a l’aplicació d’una tarifa d’un euro als aparcaments descoberts de la ciutat. I és que  Compromís s’oposa a quaselvol nova mesura impositiva que represente una despesa afegida per a la difícil situació econòmica de moltes famílies. “No cal oblidar que són centenars els treballadors i les treballadores que utilitzen diàriament aquests aparcaments gratuïts”. A més a més, els preocupa que perjudique el comerç urbà, “ja que les grans superfícies de la perifèria de la ciutat tenen grans espais per als vehicles totalment gratuïts”.

Per a Josep Miquel Moya no té cap sentit que l’Ajuntament es gaste milions d’euros en remodelar places, en passarel·les, en comprar concessionaris, centres comercials, etc… “actuacions que no són prioritàries, i després cobre a la ciutadania per poder sufragar les obres de condicionament d’aparcaments provisionals”.

Tot i això, Moya valora positivament l’anunci del govern local de condicionar els aparcaments que ocupen solars en diferents zones de la ciutat. Això sí, exigeixen que es mantinguen després en bon estat. I és que els econacionalistes recorden que han denunciat en reiterades ocasions l’abandonament d’alguns espais com el del Gregori Maians.