Compromís no retirarà la reclamació als pressupostos

Asseguren que és legalment indiscutible perquè no s’acompleix un dels preceptes elemental d’uns pressupostos: l’obligació de consignar els diners necessaris per cobrir els contractes en vigor.

Els econacionalistes asseguren que els pagaments no corren perill perquè el pressupost anterior està prorrogat fins que s’aprove l’acual.

Moya recorda que el Govern podria haver-los escoltat abans, però “ha preferit tindre una comunicació via roda de premsa.”

Gandia, 26 d’abril de 2012.-
Com va fer públic ahir el regidor d’Hisenda, el Bloc-Compromís ha presentat una reclamació als pressupostos municipals, la qual, asseguren, és  “legalment indiscutible perquè no s’acompleix un dels preceptes elemental d’uns pressupostos: l’obligació de consignar els diners necessaris per cobrir els contractes en vigor, cosa que no es compleix almenys en dos casos, els contractes de neteja i manteniment de parcs i jardins i el de neteja d’edificis públics”.

El portaveu, Josep Miquel Moya ha informat que estos dos contractes superen els 2 milions d’euros anuals però només s’han consignat 1,5 milions per a cadascun.

Moya ha respost els arguments en contra de la reclamació del govern local: En primer lloc que s’està negociant amb els contractistes per rebaixar la quantia dels contractes i ajustar-los al nou pressupost aprovat. “Ens sembla molt bé que es renegocien els contractes (encara que dubtem que, si es fa, puga continuar mantenint-se la qualitat del servei o, com sempre, les condicions laborals dels treballadors) però, a hores d’ara, no han canviat. I, si no s’arriba a un acord, estos pressupostos, en només dos partides, ja naixen amb un dèficit d’1 milió d’euros. I malament començaríem”.

En segon lloc, el responsable d’Hisenda, Guillermo Barber argumentava que això suposaria retardar l’aprovació definitiva i no es podria pagar a col·lectius i associacions com els Malalts d’Alzheimer: “És la mateixa demagògia que utilitzava el PSOE contra l’oposició la passada legislatura i que ara aplica el PP, oblidant-se del que li deien i del que deia. De tota manera, volem recordar-li al Sr. Barber que, fins l’aprovació definitiva, està prorrogat el pressupost anterior i té diners suficients per pagar a qui vullga. I, a més, li assegurem que pràcticament tots els col·lectius que va anomenar saben perfectament qui defensa els seus interessos i qui no i quins governs (del PSOE i del PP) han estat anys sense pagar-los i els han fet passar penúries econòmiques”.

Tot i això, Compromís ha recordat que sempre ha està i està disposat al diàleg i per aquesta raó, consideren que “Barber podria haver parlat amb nosaltres però ha preferit tindre una comunicació via roda de premsa. De la mateixa manera que mai ha parlat amb nosaltres ni del pla econòmic i financer, ni del pla d’ajust, ni dels propis pressupostos (dels que no teníem ni documentació). Fins i tot li demanàrem que ajornaren el plenari perquè ens anàvem a acollir al dret de vaga. La seua negativa va impedir que participàrem i exposàrem el nostre punt de vista sobre els pressupostos i el pla d’ajust”.

Per als econacionalistes l’error del govern l’obligarà a escoltar-los perquè el plenari haurà de resoldre la seua reclamació. “Així que, per suposat, no anem a retirar-la”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *