El Grup Municipal del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia insta el Ple a demanar al Ministeri de Foment que negocie amb l’empresa concessionària de l’autopista l’alliberament del peatge entre Xeresa i Oliva i entre Oliva i Ondara, “almenys fins que estiga construïda la circumval·lació de la Safor Sud.”

El Grup Parlamentari Compromís ha registrat de nou una Proposició de Llei a les Corts per a rescatar l’AP-7 i, també, la formació que lidera Enric Morera ha demanat al parlament valencià que no es prorrogue més la concessió de l’autopista.

FACUND PUIG: “Considerem que ja va sent hora que, d’una vegada per totes, s’acabe amb la discriminació que patim els valencians pel que fa al pagament per la utilització de les vies de comunicació ràpides.”

Gandia, 2 de maig de 2012.-  El regidor del Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig ha recordat aquest matí el gran nombre de mocions, manifestacions, proposicions no de llei, preguntes parlamentàries, concentracions i actes reivindicatius diversos que s’han fet els darrers anys per a demanar una alternativa al pas de la N-332 per les poblacions de Bellreguard, Palmera, l’Alqueria i Oliva. “I és que en els últims anys, des del govern central, se’ns havia promés que el procés de construcció s’havia iniciat i era ja imparable. La realitat ens ha demostrat, una vegada més, com eren de falses eixes afirmacions. No només no s’observa en els últims mesos cap activitat que faça pensar que el projecte de la variant estiga viu encara (el 19 de maig de 2011, el BOE va publicar l’aprovació provisional del projecte de traçat), sinó que, a més, la Ministra de Foment ha realitzat unes manifestacions en què situa l’horitzó de construcció de l’esmentada infraestructura  en l’any 2024.”

Per als econacionalistes la conclusió és ben òbvia: la construcció de la variant de la Safor Sud torna a ser una utopia. És per això que han pres la decisió de tornar a plantejar, una vegada més, demanar al Ministeri de Foment que negocie amb l’empresa concessionària de l’autopista l’alliberament del peatge entre Xeresa i Oliva i entre Oliva i Ondara, almenys fins que estiga construïda la circumval·lació de la Safor Sud.

“Convé recordar que el que demanem no és una proposta original ni impossible d’executar. Prèviament, va ser possible l’alliberament d’un tram de l’AP-7 entre Salou i Torredembarra, l’any 1999 i un altre, a l’altura de Sagunt, l’any 2001. I, més recentment, en agost de 2007, es va alliberar un tram de l’autopista que travessa la Rioja perquè poguera actuar com a circumval·lació de Logronyo.”

És per tot això que han presentat una moció plenària perquè la corporació demane al Ministeri de Foment que arribe a un acord amb l’empresa concessionària de l’AP-7 que permeta l’ús gratuït dels enllaços Xeresa-Oliva i Oliva-Ondara, almenys fins que estiga construïda la variant sud de la Safor.

A més, en els últims dies, els mitjans de comunicació s’han fet ressò d’unes altres declaracions de la ministra en què lligava un possible rescat de les autopistes de peatge que circumval·len la ciutat de Madrid amb un allargament de la concessió de l’AP-7. “Des d’ací volem manifestar la nostra posició contrària a qualsevol tipus de subterfugi que comporte una prolongació del cobrament per utilitzar l’AP7 més enllà de l’acabament del termini de la concessió.”

D’altra banda, des del Grup Parlamentari de Compromís a les Corts han tornat a plantejar la Proposició de Llei per a rescatar l’AP7 i, també, s’ha registrat una Proposició No de Llei, “per instar al govern valencià a que no renove les concessions de l’autopista. Si no signen cap contracte no hi ha excusa per a rescatar una autopista que ha de ser autovia de lliure circulació per a totes i tots”, segons el Síndic de Compromís, Enric Morera.

A més a més, l’edil  de Compromís també ha informat que el diputat al Congrés Joan Baldovi, “ha presentat una esmena perquè el govern prioritze i en compte de pagar i rescatar autopistes per on no passa ningú, destine 50 milions d’euros ja enguany per al fons de rescat que cal fer per alliberar l’AP-7″.