El representant del  BLOC-Compromís al Consell d’Administració d’Iniciatives Públiques de Comunicació, empresa pública responsable de Gandia TV, Raül Navarro ha reprovat aquest matí la falta d’informació per part del President i Conseller Delegat, José Miguel Villar, després de comprovar que el passat 2 d’abril es va signar un contracte de cessió gratuïta de material tècnic i informàtic amb dues empreses privades de la ciutat. “A pesar que se’ns ha al·legat que el senyor Villar tenia les competències delegades per realitzar l’operació, des de Compromís entenem que els membres del Consell d’Administració tenim el dret, sinò legal, ètic, a ser informats, sobretot quan parlem de béns propietat pública, és a dir de tota la ciutadania, a la qual nosaltres també representem”. En aquest sentit, Navarro ha demanat un informe de legalitat sobre la cessió del material.

D’altra banda, Compromís s’ha sumat a l’exigència del representat socialista que el material de Gandia TV tinga un ús públic, com ara la seua utilització amb finalitat educativa pública, bé per part de l’alumnat de la Universitat Politècnica de Valencia-Campus Gandia o l’Institu Veles e Vents, els quals imparteixen titolacions audiovisuals. “Però en tot cas, aquest seria un estadi intermedi, ja que apostem perquè es constituïsca d’una vegada per totes el Consorci per a la Televisió Comarcal i la ciutadania puga gaudir novament d’un mitjà públic, plural i en valencià”.

Des de Compromís s’ha deixat palès que en cap moment amb el seu posicionament s’està qüestionat la professionalitat dels treballadors/treballadores o la trajectòria de les empreses de comunicació que han participat a l’esmentada cessió.

Finalment, Raül Navarro aplaudeix l’acord del Consell d’Administració d’Iniciatives Públiques de Comunicació de felicitar als ex treballadors/es que han participat a Gandia TV, des del seu naixement, pel premi Llibertat d’Expressió 2012 concedit ahir per la Unió de Periodistes Valencians, “tot i que, evidentment, m’haguera agradat que no fòra concedit a títol pòstum. El millor reconeixement haguera estat que continuaren les emissions i que es garantira la pluralitat i la indepència del mitjà”.