La secretària comarcal del BLOC-Compromís, Pepa Izquierdo considera que la privatització de la sanitat vulnera els drets fonamentals de la ciutadania i proposa una consulta popular sobre el model sanitari valencià.

Gandia, 4 de maig de 2012.-  La secretària comarcal del BLOC-Compromís ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per valorar l’anunci de privatització del servei sanitari valencià.

Pepa Izquierdo ha traslladat la gran preocupació de l’executiva comarcal davant la intenció de la Generalitat de privatitzar la gestió sanitària de totes les infrastructures sanitàries de les Àrees de Salut, incloent-hi centres hospitalaris, centres d’atenció primària i centres d’especialitats. “La sanitat és un pilar bàsic de l’estat de benestar i la seua privatització és un atemptat contra la democràcia”. Per aquesta raó, Izquierdo ha anunciat que el Grup Parlamentari Compromís a les Corts ha reclamat que s’encete un debat parlamentari sobre la gestió sanitària, la racionalització de les despeses sense mivar la qualitat i respectant el servi públic. Compromís també ha presentat una Proposició No de Llei perquè es sotmeta a una consulta popular la proposta privatitzadora del PP. “La privatització vulnera  els drets fonamentals de la ciutadania que recull tant la Constitució com l’Estatut d’Autonomia”.