Compromís denuncia que han passat quatre mesos i eixa comissió ni s’ha convocat ni s’ha reunit, incomplint així un acord plenari.

JOSEP M MOYA: “I han hagut motius més que sobrats per reunir la comissió, com ara declaracions d’alts responsables polítics o l’anunci de l’empresa d’encetar la campanya sísmica en octubre i perforar en el 2014”.

Gandia, 4 de maig de 2012.-  El plenari d’ahir va tornar a aprovar per unanimitat una moció de rebuig a les prospeccions petrolieres. Tot i això, el Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís assegura no tindre massa esperança que aprofite per a res. I és que el plenari ja va aprovar en gener per unanimitat una moció presentada pels econacionalistes en la que es deia literalment: “que es convoque, de manera urgent, la Comissió de Seguiment Municipal constituïda a gener de 2011, amb la participació dels distints grups polítics, la Confraria de Pescadors i la Federació de Veïns per ratificar l’oposició de la ciutat tant a l’autorització ja realitzada com a la sol·licitud en curs i traslladar-les al Govern d’Espanya”.

Doncs bé, segons denuncia Josep Miquel Moya han passat quatre mesos i eixa comissió ni s’ha convocat ni s’ha reunit, “incomplint així un acord plenari, i han hagut motius més que sobrats per reunir la comissió, com ara declaracions d’alts responsables polítics o l’anunci de l’empresa d’encetar la campanya sísmica en octubre i perforar en el 2014”

Per a Moya, des de les darreres polèmiques sobre les prospeccions i les plataformes han canviat les coses: ara el PSOE està a l’oposició a Gandia i a l’estat i el PP al govern. “Ara és el PSOE qui presenta mocions com esta (quan abans xiulava un poquet) i ara el PP dissimula i es fa el desganat, quan abans arreplegava firmes i editava i repartia pamflets amb dofins morts a la nostra platja, abans fins i tot de l’autorització. Diuen que els polítics estem molt desacreditats. És lògic: la ciutadania deu estar marejada com un allioli amb canvis tan dràstics”.

El que asseguren que no ha canviat és l’amenaça de les prospeccions, que són exactament les mateixes. “O encara pitjor”. Perquè en la seua última comunicació, l’empresa autoritzada ha renunciat a la prospecció en un quadrant però manté els altres. I la punta d’un d’ells està a tan sols 20 quilòmetres de la nostra platja

A l’anterior legislatura, al PSOE de l’estat no li preocupaven les prospeccions: fins i tot deien que eren inóqües. Al PP valencià i de l’estat sí: fins i tot presentaren recursos judicials, “que ara obliden en un calaix mentre voten en contra de qualsevol demanda com han fet al Congrés amb una proposició de Compromís, o manifesten obertament el suport a les prospeccions”.

De manera que no van a fer res per revocar la que ja hi ha autoritzada (com ells mateixos demanaven l’any passat) “i molt ens temem que, més tard o més prompte, autoritzaran l’altra que hi ha en estos moments sol·licitada, com s’ha fet recentment a Canàries. I què farem des de Gandia? Fa un any aprovàrem manifestos conjunts i institucionals i mobilitzàrem la ciutadania (a desgrat del PSOE i amb l’alegria del PP). I encara que el perill és el mateix, ara aprovem una altra moció (a desgrat del PP i amb l’alegria del PSOE) però no menegem ni un dit per fer-li saber al ministre Soria (que vol “alentir les prospeccions”) o al president Rajoy (que vol “afavorir qualsevol subministre de petroli en territori nacional”) que a Gandia continuem pensant que, per al nostre medi ambient i per al nostre turisme açò és una amenaça terrible.”