L’organ de tècnics, que agrupa 16 municipis de la Safor, rep el guardó “per l’aposta per la joventut i pel caràcter mancomunat”.

El “Calaix Jove de la Safor” és una Unitat d’Actuació integrada dins dels diferents serveis que presta la Mancomunitat de Municipis de la Safor. És un instrument d’intercanvi i de cooperació de polítiques integrals de joventut de tota la comarca, per tal de potenciar el treball conjunt de tots els municipis.

Segons el propi organisme, “la seua intenció és constituir un instrument de cooperació i intercanvi per al desenvolupament de les polítiques integrals de joventut amb els municipis de la comarca de la Safor. Potenciar el treball en xarxa i la coordinació entre municipis, a fi de generar accions d’àmbit supramunicipal i/o comarcal”.

El secretari de comunicació del BLOC JOVE comarcal, Jordi Puig, ha explicat que “som conscients de la importància de potenciar el treball en xarxa i la coordinació entre municipis. A més, la tasca dels tècnics va enfocada específicament a treballar en polítiques integrals de joventut. Per això, volem fer-ne el nostre propi reconeixement, com a joves de la comarca, en dos sentits: per l’aposta per la joventut i pel treball mancomunat, que hui en dia la dreta intenta qüestionar”.

Els tècnics del Calaix Jove són els encarregats de dur a terme, entre altres, el Circuit de Música (on els protagonistes són els joves músics de la comarca), la Trobada de Joves (amb la intenció de donar a conéixer les associacions juvenils saforenques i fomentar l’associacionisme entre els joves), Creart Jove (exposició d’art col·lectiva itinerant realitzada pels joves creadors de la comarca)…

En les edicions anteriors, el premi Abril Jove va recaure en els grups escoltes de la comarca (2009), en el grup ‘La Gossa Sorda’ (2010) i en la Muixeranga de la Safor (2011).