Per al BLOC-Compromís per Gandia és “lamentable i intolerable” que qualsevol persona intente identificar immigració amb delinqüència i, “molt perillós”, en un época de crisi econòmica i social.
Per això, consideren encara més greu que siga el màxim representant de l’administració local, “el qual ha de garantir la convivència i el respecte als drets fonamentals del seu veïnat”, el qui introduïsca un discurs de caire xenòfob.  “Per a Torró,  només les persones de bé podran empadronar-se a Gandia. I nosaltres ens preguntem a través de quins paràmetres es pot valorar si un és, o no, “una persona de bé”. És inadmissible que un governant fomente aquest tipus de discursos que projecten l’ombra del dubte sobre qualsevol col·lectiu o ciutadà/na”.
Compromís demana a l’alcalde que aparte la immigració del debat polític i no utilitze la dramàtica situació d’aquestes persones per obtindre rendibilitat política, “només que siga per caritat cristiana”. En aquest sentit, demanen a l’alcalde que retire la seua proposta i demane disculpes a la ciutadania pel llenguatge “ofensiu” emprat cap al veïnat nouvingut.
Els econacionalistes exigeixen al govern que centre els seus esforços a complir les seues promeses electorals. “De moment, ja les ha incomplides pel que fa a la pujada d’impostos. D’igual manera, encara estem esperant, un any després, les propostes per a la creació de llocs de treball”.