Hospital privat: es confirma la mentida del PP (Lorena Milvaques)

Fa uns dies es va fer palés allò que des de feia temps sospitàvem que anava a passar: el PP privatitzarà el sistema públic de salut. En este sentit, Compromís porta 7 anys, des de l’any 2005, exigint que quedara definitivament clar que la gestió del nou hospital comarcal seria pública. Lamentablement, l’endeutament terrible al qual la nefasta gestió del Govern de la Generalitat Valenciana ens ha condemnat, ha fet que la sanitat i l’educació es convertisquen en les víctimes d’esta crisi a la qual ens han abocat.

Des del primer moment plantejàrem que la cessió del sòl (feta per esta ciutat i pels propietaris del sector Sanxo Llop) quedara condicionada a eixa gestió pública perquè si no, seria regalar-li diners a una empresa privada. Ni PP ni PSOE ens feren costat. Cada vegada que hi ha hagut la més mínima sospita, la mínima temptació de privatitzar la seua gestió, ens hem mobilitzat i hem reclamat els responsables municipals i autonòmics un compromís a favor de l’hospital públic. I hui podem dir que el Partit Popular ha mentit els gandians.

L’última vegada, fa escassament tres mesos, quan des de Compromíspresentàrem la darrera moció al plenari, que va ser aprovada per unanimitat, l’alcalde Arturo Torró va assegurar que per damunt de tot l’hospital seria públic. Una promesa falsa que als quatre dies se n’ha anat al fem.
Ara sabem que l’hospital es privatizarà, que una empresa serà l’encarregada de gestionar els nostres diners, el de totes i tots, beneficiant-se a costa de la nostra salut. Curiosament, el que no sabem és quan estarà acabat el sempre “futur” hospital.

El mateix alcalde Torró (quan encara no era alcalde) va afirmar que estaria acabat a finals del 2010 però en prendre possessió parlava de finals del 2011, després a mitjans 2012 i, finalment, abans del 2015. És evident que l’hospital comarcal de la Safor no ha sigut mai una prioritat per al Govern de la Generalitat, com ho demostren les declaracions del conseller de Sanitat que parlava d’ell com un luxe, no sabem si al mateix nivell que la Fórmula 1 (amb el que es paga de cànon en un any tindríem dos hospitals nous sencers) o de la hípica.

Des de Compromís continuarem treballant per evitar la privatització de l’hospital i en defensa d’una sanitat pública i de qualitat com es mereixem els gandians i saforencs… I convidem a tots a dir-li ben clar a la Generalitat que amb la nostra salut no es juga i no es fa negoci.

Article publicat a Safor Guia el 10/05/2012

http://www.saforguia.com/noticias/tabid/358/titular/hospital_privat_es_confirma_la_mentida_del_pp_/idnoticia/30347/default.aspx

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Comentaris

 1. javier aparisi sebastia diu:

  yo no soy partidiario de la privatizacion del hospital pero no creo k se tenga k atacar tanto al pp cuando el señor molla del bloc compromis a participado en todos los follones del señor orengo y el hospital incluido no se puede apoyar un grupo politico donde este señor esta imbolucrado

  • gandia diu:

   Amic, el BLOC i el seu portaveu, Josep Miquel Moya, sempre han estat en contra de la privatització de l’hospital, fins i tot del projecte actual. En contra de l’opinió d’Orengo i el PSOE a nosaltres no ens semblava que la ubicació fòra l’adequada, per la proximitat a un polígon industrial i perquè impediria una futura ampliació. A més a més, el futur hospital naixerà menut, tal i com ja han denunciat els mateixos professionals. Per tant, no entenem que ens intentes involucrar amb Orengo quan nosaltres hem estat a l’oposició i hem sigut molt crítics, fins i tot quan érem socis de govern… Gràcies pel teu comentari.

 2. javier aparisi sebastia diu:

  perdona lorena pero con la perra q tneis con defender alos emigrantes estais perdiendo toda credivilidad cuenta la verdad del hospital o q la cuente molla q sabe mas del embolado del hospital q pida tantas explicaciones a torro y q cuente la verdad porque el esta metido con orengo hasta las orejas

 3. javier aparisi sebastia diu:

  yo lo digo por q estan saliendo muchas cosas de orengo donde molla lo a apoyado como por ejemplo los parking de gandia y el trenet y aun q no lo quereis ver yose de personas de peso q en el hospital molla apoyo a orengo este señor no inspira confianza lo pero es un mal ejemplo para vuestro partido solo es un comentario pero si este señor no estuviera tendriais mas apoyo

 4. gandia diu:

  Saps molt bé que les teues acusacions no són vertaderes. Per començar, hauries de saber que el BLOC va estar en contra de l’actual ubicació del futur hospital i ahí ens vam enfrontar al PSOE (Orengo), tan des del govern, com a l’opisició (company, un exercici molt saludable és visitar les hemeroteques quan ens falla la memòria…) Tenim la consciència ben tranquil·la… Dis-li a la teua font que si té alguna sospita d’irregularitats que vaja als tribunals i ho denuncie i que no t’utilitze per a embrutar la imatge del BLOC i de Moya, perquè no ho aconseguirà. Salut !

  PD: Si vols un poc més de credibilitat, apren a escriure el nom de Moya…

 5. javier aparisi sebastia diu:

  yo no hablo de ningun tipo de corrupcion para hir alos juzgados hablo de apoyo a orengo

  • gandia diu:

   Doncs nosaltres no vam donar suport a Orengo en aquest i molts altres temes… Gràcies, de totes formes, pel teu comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *