“Igual a Gandia acabem pagant dues vegades el rebut del fem”

El Bloc-Compromís demana a Torró que paralitze el cobrament del rebut del fem i modifique l’ordenança municipal.

El Grup Municipal Bloc-Verds: Compromís ha volgut eixir al pas de la nova polèmica sobre els rebuts del fem, notificats als ciutadans i ciutadanes de Gandia, en període voluntari des de demà divendres 1 de juny.

“Després de diverses manifestacions públiques (més o menys encertades) i d’algunes amenaces, la discussió, en la que es mesclen col·lateralment aspectes polítics i tècnics, l’acabaran pagant els ciutadans.”

I és que per al portaveu de Compromís, Josep Miquel Moya costa d’entendre que l’alcalde de Gandia qüestione una adjudicació i una ordenança fiscal per a la transferència i el tractament aprovades per unanimitat dels membres del Consorci. Un Consorci en el que els representats del PP són una ampla majoria.

“Des del nostre punt de vista, l’alcalde Torró sí que té raó en exigir una cosa òbvia: que, en el període transitori fins la construcció de la planta de Llanera, el Consorci només pague a l’empresa adjudicatària el que realment li coste la transferència i no la previsió feta en el seu dia. És a dir, que es revise la seua oferta, perquè si no seria com regalar diners a l’empresa.”

Moya assegura que altra cosa diferent és l’obligació de l’Ajuntament de modificar la seua ordenança fiscal per rebaixar del rebut la part de la transferència, que deixarà de prestar a partir de l’1 de juliol i que, des d’aleshores, cobrarà directament el Consorci. “Perquè si no es fa, s’incorrerà en una claríssima “doble imposició” en el moment en què el Consorci gire el rebut als ciutadans, produint-se una nul·litat ja que és evident que no es pot cobrar dues vegades pel mateix concepte.” Això faria que, bé l’ajuntament haguera de tornar la part proporcional dels diners cobrats indegudament, bé es declarara nul el rebut del Consorci i, com a conseqüència, no es fera càrrec del servei.

En qualsevol cas, Compromís considera “un autèntic despropòsit, que la falta de previsió del govern del PP ha alimentat, però que encara pot minimitzar modificant la seua ordenança (com està obligat legalment) i, per suposat, paralitzant prèviament el cobrament dels actuals rebuts abans que pague ningú.”

Tot això sense perjudici d’exigir al Consorci que afine els seus números “però sense enfrontaments estèrils que poden acabar en un atzucac legal que perjudique la malmesa butxaca dels ciutadans o la prestació del servei d’arreplegada del fem.”

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *