Compromís presenta una campanya  per tal de donar a conèixer públicament el llistat de persones vinculades al PP i contractades pel govern de Torró. També pregunten al Ple per les possibles relacions contractuals del consistori amb un altre grup de gent.

JOSEP M MOYA: “Entenem que la ciutadania té dret a conéixer la gent que treballa (o que cobra) a càrrec de l’erari públic, directament o indirectament. És a dir, en defensa de la tan reclamada transparència”.

LORENA MILVAQUES: “No estem disposats a deixar que ningú es crega la mentida de l’austeritat o l’estalvi en assessors, que són ràpidament recol·locats”.

Compromís per Gandia ha complit amb allò promés. Este matí, la secretària local del BLOC-Compromís, Lorena Milvaques i el portaveu del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal de presentar la campana #DesenxufalsaGandia, el “llistat d’enxufats del govern del PP de Gandia”. És a dir, els noms de persones que tenen vinculacions directes o familiars amb el PP, de manera pública i que treballen per a l’Ajuntament de Gandia, les seues empreses públiques, etc… “A Gandia el PSOE i PdG, primer, i ara el PP han fet que l’enxufisme s’haja instal·lat amb força. Tots i totes coneixem casos d’enxufisme, però és molt difícil que isquen a la llum. Per això, des del BLOC-Compromís de Gandia hem posat en marxa aquesta campanya per obrir les finestres, alçar les estores i posar llum on ara hi ha foscor”. Segons Milvaques, els econacionalistes no estan disposats a deixar que ningú es crega “la mentida de l’austeritat o l’estalvi en assessors, per exemple, que són ràpidament recol·locats.”

Dues llistes
Per la seua banda, el portaveu del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya ha aclarit que els noms de les persones que han donat conèixer tenen vinculacions directes o familiars amb el PP, de manera pública. Així, Compromís ha presentat dues llistes:

– La primera, aquells que tenen uns nomenaments o contractacions conegudes, bé siga via l’Ajuntament, bé empreses públiques o mitjançant contractes d’empreses de serveis o directes.

– La segona és, en realitat, una pregunta que han formulat formalment al plenari, per a que se’ls conteste per escrit, sobre les possibles relacions laborals o contractuals de l’Ajuntament o de les empreses públiques amb altres persones.

“Hem d’advertir, però, que uns dels motius pels quals hem tardat en traure-la és la dificultat d’aconseguir informació i a que, constantment, ens arriben nous noms. Estem segurs, per tant, de que la llista no està completa i que està viva i, com els organismes vius, va creixent. És a dir: sabem que no estan tots i que nosaltres mateixos ens hem autocensurat alguns noms o alguns àmbits, sobretot en les empreses privades, per no involucrar-les”.

Segons Moya els llistats es fan públics perquè entenen que la ciutadania té dret a conéixer la gent que treballa (o que cobra) a càrrec de l’erari públic, directament o indirectament. “És a dir, en defensa de la tan reclamada transparència”.

Per a Compromís este últim extrem és ben perillós “perquè estem assistint a un degoteig de demandes per cessió il·legal de treballadors o relacions laborals encobertes de l’anterior legislatura, perquè molts utilitzaven espais municipals i tenien dependència jeràrquica de funcionaris municipals o de polítics. I açò, que segons el Pla d’Ajust anava a acabar-se, no només continua sinó que potser estiga creixent”.

Informa’t
Finalment, Lorena Milvaques ha recordat que les llistes aniran completant-se a mesura que tinguen més informació. “Si la ciutadania té coneixement d’altres persones enxufades, només cal que ens ho faces saber i ens envie un correu a [email protected]. Garantim la confidencialitat de les dades. La gent també té la possibilitat de fer-ho anònimament a la nostra web: http://gandia.compromis.net. Nosaltres analitzarem les dades aportades abans de publicar-les i, en cas de dubtes raonables, no eixiran a la llum”. Compromís es compromet a demanar les responsabilitats que siguen necessàries per tal de “tirar de l’endoll!”