Per a Compromís el govern ha desaprofitat una magnífica oportunitat per tal d’aclarir a la ciutadania la situació contractual d’un gran nombre de persones vinculades directa o indirectament al PP “i no limitar-se a recordar el noms dels càrrecs eventuals de confiança, els quals ja eren públics”.

Gandia, 06 de juliol de 2012.- El Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia lamenta que el govern municipal, a través del seu portaveu municipal, continue amagant informació a la ciutadania i no faça pública també la relació de persones vinculades al PP que cobren de la ciutadania, a l’Ajuntament, a les empreses públiques o indirectament contractades per empreses de prestacions de serveis. “Els despatxos municipals i de les empreses públiques continuen plens de gent que no és càrrec de confiança, però treballa per al govern o les empreses públiques. Quina és la seua situació contractual?, Perquè si no cobren de l’erari públic i ocupen instal·lacions muncipals, el govern estaria comentent una il·legalitat. D’això se’n diu cessió il·legal de treballadors”.

El portaveu econacionalista, Josep Miquel Moya continua a l’espera de la resposta, per escrit,  a la pregunta que formulava ahir: “Si l’Ajuntament té, directament, mitjançant les empreses públiques dependents o a través d’empreses de serveis adjudicatàries de contractes municipals, alguna relació laboral o contractual amb tot un seguit de persones vinculades diractament o indirecta al Partit Popular”. Recorda Moya l’obligació legal d’obtindre contestació abans del pròxim Ple de l’Ajuntament de Gandia.

Compromís també li pregunta al portaveu del govern, Víctor Soler “si pot assegurar que s’ha complit el compromís notarial de Torró de no contratar membres i familiars de la llista electoral. Perquè negar l’evidència seria mentir i un altre frau a la ciutadania”.

“El PP se ha comprometido, en el caso de ser la lista elegida para formar gobierno, a: ‘No designar para el ejercicio de cualquier función pública en el Ayuntamiento de Gandia, ni en las empresas municipales, ni en los organismos dependientes del Ayuntamiento, a ninguna persona en quien concurra la condición de cónyuge, pareja de hecho, hermano, hijo, cuñado o pariente directo hasta el segundo grado’” (http://www.ppdigital.es/arturo-torro-firma-ante-notario/)

Finalment, el BLOC-Compromís assegura no voler respondre a les desqualificacions polítiques i personals d’Arturo Torró contra el seus regidors i la secretària local del partit. “Nosaltres fem política i treballem per la ciutadania des del respecte a la diversitat social i ideològica. Fem crítiques polítiques i no personals i mai emprem vocabulari barroer. Un polític es desfineix pel que fa i pel que diu”.