Per a Compromís el balanç de l’inici de curs torna a ser “decebedor”

Denuncien, un any més, que una gran quantitat d’alumnat de la nostra ciutat, tant de primària com de secundària, continua rebent classes en uns espais que la normativa emanada de la pròpia administració educativa considera inapropiats.

FACUND PUIG: “És la nostra obligació continuar reivindicant per a Gandia que l’administració autonòmica realitze un esforç inversor i dote les infraestructures educatives de la ciutat del nivell de qualitat que els gandians i les gandianes ens mereixem.”.   

Gandia, 19 de setembre de 2012

Un any més, com és habitual, el Grup Municipal del Bloc-Verds: Compromís ha aprofitat l’inici de curs escolar per a realitzar una compareixença pública per tal de fer una valoració de la situació de les infraestructures educatives de la ciutat en este moment.

I, un any més, “i ja en són massa”, han arribat a la mateixa conclusió que expressen curs rere curs: les infraestructures educatives de Gandia continuen estant molt allunyades del que des del Bloc-Verds: Compromís consideren una situació òptima.

El regidor Facund Puig ha denunciat que l’inici de curs està caracteritzat per la supressió d’una gran quantitat d’unitats escolars com a conseqüència de l’aplicació d’un increment del 20% dels alumnes per aula i de l’augment de les hores lectives del professorat de secundària. “A eixos problemes, que han suposat la disminució del nombre de professors als centres i el desplaçament d’una gran quantitat de professionals, s’afegixen els tradicionals de mancances d’infraestructures educatives.”

I és que Compromís considera que igual que ve fent públic en els últims cursos, que el ritme de la inversió de la Generalitat Valenciana en infraestructures educatives a la nostra ciutat és radicalment insuficient.

Puig denuncia que continuen existint a Gandia centres formats totalment o parcialment per aules prefabricades,  “una situació que es vol vendre com a normal, però que és totalment inacceptable en una societat del primer món com la nostra:

·       A esta situació anòmala, cal afegir altres circumstàncies particularment preocupants.

·       Així, hem de manifestar que no hi ha notícia de les obres de remodelació de l’IES Tirant lo Blanc.

·       De la mateixa manera que tampoc se sap res de les obres d’ampliació de l’IES Veles e Vents.

·       Res coneixem de la necessària remodelació del col·legi Cervantes.

·       A més a més, caldria avançar en la construcció dels nous centres que necessita Gandia, tant de primària com de secundària.

Per a Puig el cas de l’IES Ausiàs March mereix una menció particular, ja que una vegada tancada la possibilitat d’ampliar el centre aprofitant el solar de l’antic Cinema Bulevard, “cosa que el govern municipal del Partit Popular ha impedit amb el canvi de qualificació d’eixe espai”, el futur del centre és totalment incert. L’edil assegura desconèixer quins són els plans que el govern de la ciutat i el de la Conselleria d’Educació tenen per a un institut que necessita de manera urgent una remodelació.  “El que sí que podem afirmar és que l’alumnat de l’Ausias March no està rebent les classes en unes instal·lacions òptimes.”

L’única notícia positiva a què poden fer referència és l’inici de les obres de remodelació del col·legi Sant Francesc de Borja, després de anys i anys de retard.

Així, per a Compromís el balanç, un any més, no pot ser més decebedor, ja que una gran quantitat d’alumnat de la nostra ciutat, tant de primària com de secundària, continua rebent classes en uns espais que la normativa emanada de la pròpia administració educativa considera inapropiats.

“Com a representants de la ciutadania, els regidors del Bloc-Verds: Compromís considerem que és la nostra obligació continuar reivindicant per a Gandia que l’administració autonòmica realitze un esforç inversor i dote les infraestructures educatives de la ciutat del nivell de qualitat que els gandians i les gandianes ens mereixem.”

Assegura que el descens de la natalitat o la disminució de la població nouvinguda no poden ser ara l’excusa per a continuar negant les inversions en infraestructures educatives que la ciutat necessita.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *