El PP prepara la major pujada d’impostos de la història recent de Gandia

Per a Facund Puig és una autèntica barbaritat proposar increments de:
a.- L’IBI del 21% (21% perquè consolida el 10% per a dos anys imposat pel Govern central i sobre eixe 10% li n’afegix un altre 10% per a sempre).
b.- L’impost de circulació de vehicles del 25%.
c.- De l’impost de circulació de ciclomotors i de motocicletes del 95%.

Compromís s’oposarà i ha llençat una campanya informativa sobre la pujada d’impostos sota el lema ‘#aixòhopaguestu’, per internet i amb el repartiment de fullets.

FACUND PUIG: “Resulta profundament injust que els ciutadans i les ciutadanes de Gandia hagen de patir en les seus butxaques les conseqüències econòmiques d’una mala gestió municipal que ells no han provocat”.

Gandia, 18 d’octubre de 2012._
El Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha denunciat aquest matí que el Partit Popular aprovarà divendres “la pujada d’impostos més brutal de la història recent de la nostra ciutat, en un context on el 36% de la classe mitjana ja no pot fer front a pagaments inesperats. Ens fa la impressió que eixe percentatge s’incrementarà a la ciutat de Gandia quan, a partir de l’1 de gener entren en vigor els increments dels preus de diversos impostos municipals que el govern popular de Gandia pretén aprovar”.

El regidor, Facund Puig ha anunciat que el seu grup no donarà suport a pujades d’impostos de la magnitud de les plantejades pel govern d’Arturo Torró. Uns icrements que ha qualificat com “autentica barbaritat”:

a.- L’IBI del 21% (21% perquè consolida el 10% per a dos anys imposat pel Govern central i sobre eixe 10% li n’afegix un altre 10% per a sempre).

b.- L’impost de circulació de vehicles del 25%.

c.- De l’impost de circulació de ciclomotors i de motocicletes del 95%.

“Per comentar només els que afectaran d’una manera més evident l’economia de gran part dels ciutadans i ciutadanes de Gandia. El govern municipal ha optat pel camí més fàcil a l’hora de sanejar la hisenda municipal: tirar mà d’una pujada d’impostos desproporcionada”.

Segons Compromís, l’augment de la fiscalitat es deuria a la necessitat del PP de pagar la nòmina de les més de quaranta persones nomenades a dit que treballen en una o una altra dependència municipal, o per a pagar les nòmines dels 12 regidors amb dedicació exclusiva del govern del PP, o per a pagar les despeses del Maremàgnum, dels concerts o de les corregudes de bous d’este estiu.

“Una pujada d’impostos d’esta magnitud només s’entendria si s’hagueren produït esforços per a reduir les despeses municipals. Però això, en certes qüestions no s’ha vist per cap costat. Resulta profundament injust que els ciutadans i les ciutadanes de Gandia hagen de patir en les seus butxaques les conseqüències econòmiques d’una mala gestió municipal que ells no han provocat”.

Taxa del fem

D’altra banda, pel que fa a la taxa de la recollida de fem, Puig ha explicat que en la Comissió d’Hisenda última, ja van advertir al govern d’Arturo Torró que el seu grup no donarà suport a una tarifa anual de 60€ per a les vivendes, perquè això suposa un increment del 50% en relació al que s’estava pagant fins ara. Així, si l’Ajuntament continuara assumint un dèficit del 35% dels costos del procés de recollida de fem com feia fins ara, podria quedar una taxa per a l’any que ve de 40 €. “Però com que vol deixar d’assumir eixe dèficit, l’increment passa a ser percentualment desproporcionat.”

A la comissió, Compromís va llançar propostes per arribar a consensos i que passen per una reducció dels costos d’arreplega (deixant d’arreplegar el fem com a mínim un dia a la setmana durant tot l’any a la ciutat i durant l’hivern a la platja), per un augment dels contenidors de reciclatge per a facilitar i propiciar el procés de recollida selectiva i per continuar assumint per part de l’Ajuntament una part del dèficit provocat per la gestió de l’arreplega.

“Si estos supòsits no s’accepten, nosaltres votarem en contra d’esta pujada que anirà acompanyada de la que cobrarà el Consorci per al Tractament de Residus”.

Com a conclusió, Compromís considera que l’any 2013 passarà a ser, “si ningú no li posa remei a tot este conjunt de despropòsits, un moment nefast per a les ja de per si maltractades economies familiars dels ciutadans de Gandia”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Comentaris

  1. Retroenllaç: ‘#aixohopaguestu’, una secció per explicar la pujada d’impostos a Gandia – Compromís per Gandia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *