El Ple de l’Ajuntament de Gandia va aprovar ahir per unanimitat que Gandia signe el conveni amb la Generalitat per tal que les famílies gandianes desnonades puguen accedir a un habitatge de lloguer d’entre 100 i 250 euros.

Gandia, 19 d’cotubre de 2012._
De tots és conegut el drama pel que passen milers de famílies valencianes que, davant de la impossibilitat de fer front a les hipoteques concertades, han perdut la seua vivenda i han estat desnonades. Al nostre país en són més de 30.000 en els darrers cinc anys i, tot i que no tenim dades concretes, és evident que entre elles s’hi comptaran molts ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat.

El plenari de l’Ajuntament de Gandia ja s’ha manifestat en diverses ocasions contra una llei hipotecària injusta i a favor de la dació en pagament. Però, malgrat alguns tímids i insuficients avanços legislatius (que ara no valorarem) i la voluntat manifestada per escasses entitats bancàries, el drama s’acreix.

El passat 30 de juny, el Ple del Consell va aprovar el “Programa Extraordinari de Lloguer d’Interès Social”, adreçat a “famílies que hagen perdut, o estiguen a punt de fer-ho, el seu habitatge habitual com a conseqüència d’un procés d’execució hipotecària o d’altres circumstàncies excepcionals anàlogues derivades de la crisi econòmica”, que les facilitarà habitatges de lloguer d’entre 100 i 250 euros. L’esmentat programa s’aplicarà d’acord amb els ajuntaments, mitjançant convenis, i ja en són diversos els qui han manifestat la seua voluntat, com ara Paterna, Elx, Alcoi, Mutxamel, Almoradí, Monòver, Borriana, Moncofa, La Vall d’Uixò o Castelló.

És per això que des del Bloc-Verds: Compromís entenia que Gandia hauria de signar també eixe conveni “que permetera a les famílies gandianes desnonades accedir a un habitatge de lloguer, per la qual cosa proposarem al pròxim Plenari que l’Ajuntament de Gandia s’adrece a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient per manifestar la seua voluntat de signar, de manera immediata, el conveni per posar en marxa a la nostra ciutat el “Programa Extraordinari de Lloguer d’Interés Social”.”

Finalment, ahir dijous la proposta de Compromís va eixir endavant amb la conformitat de tots els grups polítics (PP,PSOE i Bloc-Compromís).