Comencen a conéixer-se les previsions d’inversió de la Generalitat Valenciana per a l’exercici 2013 a la ciutat de Gandia. I la sorpresa no pot ser més desagradable. El Govern Valencià, si hem de fer cas a l’Avantprojecte de Pressupostos autonòmics per a l’any que ve acabat de presentar, no té previst  realitzar cap inversió a la nostra ciutat.

Aleshores, ¿com el govern municipal continua mantenint les inversions del Pla Confiança? ¿Per què continua insistint-se en el fet que la Generalitat pagarà inversions com el retén de policia, la construcció d’un camp de golf, la construcció del xiringuito de la Platja Varadero… si no hi ha cap garantia que això siga així? És més, ¿per què continuen adjudicant-se obres amb càrrec a eixe suposat Pla Confiança si no hi ha cap compromís de pagament per part del govern autonòmic?

El Grup Municipal del Bloc-Verds: Compromís considera que el que acabarà pagant les inversions d’eixe pla per a la ciutat de Gandia seran els gandians i les gandianes.

El Govern Valencià està totalment arruïnat i el de la ciutat també. Aleshores, no entenem com es projecta la realització d’una sèrie d’obres que no se sap qui acabarà pagant. No se sap o tal vegada sí, perquè, de moment, els ciutadans de Gandia ja han vist com hauran de pagar l’any que ve un 40% més per l’arreplega del fem, un 21% més per la contribució urbana o un 25% més per l’impost de circulació de vehicles.

El govern del Partit Popular a la ciutat de Gandia està actuant d’una manera completament irresponsable, comprometent-se a gastar uns 16 milions d’euros en inversions que la Generalitat no podrà pagar i que, en ser assumides per l’Ajuntament de Gandia, acabaran afonant encara més la ruïnosa situació de la hisenda municipal. O a les empreses que executen les obres, que veurem com i quan les cobren.