El grup econacionalista assenyala que estan molt bé les declaracions d’intencions però seria molt millor que no s’incompliren les ordenances sobre l’ús de la llengua com està fent sistemàticament el govern municipal del Partit Popular.

El Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís ha denunciat la incongruència que ha deixat palesa el Partit Popular en la seua actitud respecte a l’ús i promoció del valencià.

I es que, el Govern de Arturo Torró rebia ahir la visita del director de l’Acadèmia Valenciana de la llengua i s’omplia la boca amb declaracions d’intencions respecte al valencià, mentre per altra banda, continua amb el seu incompliment sistemàtic de les recomanacions municipals en aquest matèria.

Així ho ha explicat, el regidor econacionalista, Facund Puig per a qui “només cal fer una ullada a qualsevol de les publicacions o cartelleria publicitària que s’ha emès des de l’Ajuntament als últims temps per a comprovar que continuen endavant amb aquesta manca de compromís amb el valencià”.

Puig ha aclarit que la visita de Ramon Ferrer és positiva, com també ho és qualsevol acció que es puga fer en favor del valencià, però també ha assenyalat que es manifesta la contradicció en la que incorre el Govern “al fer-se fotografies i signar convenis per aparèixer als mitjans de comunicació, quan podria fer una millor defensa i promoció del valencià, tant sols emprant-lo”.

El regidor de Compromís ha citat la normativa municipal aprovada en 2004 per als criteris de l’ús del valencià per part de l’Ajuntament de Gandia on es diu que “els fullets informatius, les pàgines webs, els anuncis i les publicacions es faran en valencià. Per a la promoció externa de la ciutat s’utilitzarà a més, la llengua que en cada cas es considere adient”. 

El regidor econacionalista ha apuntat que l’anterior corporació socialista ja incomplia aquesta normativa, però que ara “amb la Govern de Arturo Torró, l’incompliment és quotidià”. 

Per aquest motiu, Compromís demana al Govern Municipal de Gandia que “es deixe d’omplir la boca amb notícies interessades sobre la llengua i que predique amb l’exemple emprant el valencià adequadament a la seua administració pública”.