Des de 2009 Gandia havia de comptar amb un inventari que arreplegara tots els elements patrimonials a conservar tant de la zona del Nucli Històric i del Raval, com de la resta del municipi i el seu extrarradi.

Lorena Milvaques anuncia que el seu grup presentarà al·legacions a la modificació puntual del PERIMUU durant el període d’exposició pública aprovat ahir, perquè hi ha elements patrimonials que no s’han contemplat.

Gandia, 08 de febrer de 2013.-
La portaveu del Grup Municipal del Bloc-Verds:Compromís,  Lorena Milvaques va defensar al Plenari d’ahir la necessitat d’un Catàleg de Bens i Espais Protegits complet. Un catàleg que arreplegue tots els elements patrimonials a conservar tant de la zona del Nucli Històric i del Raval, com de la resta del municipi i el seu extrarradi.

I és que, segons va assegurar, fa molt de temps que el nostre Ajuntament es troba fora del termini marcat per la llei per tal d’elaborar-lo (2009).

Tot i això, Milvaques va recordar que el que es portava a Ple no era eixe catàleg, sinó una nova modificació del PERIMUU, la quarta. L’inici de la declaració com a Bé de Rellevància Local del Nucli Històric de la Vila i del Raval, així com de la identificació dels BIC i BRL i els seus entorns de protecció. “I no està mal, com a primera passa, perquè ja fa temps que veníem reclamant-ho, però açò no ha d’implicar la substitució del Catàleg del que venim parlant i que em tranquilitza escoltar del senyor Abad que començarem a elaborar, espere que quan més prompte millor”.

La regidora de Compromís va insistir que a la nostra ciutat resten encara moltíssimes infrastructures i elements patrimonial que acabarem perdent-los si no iniciem els tràmits per a al seua conservació, com ara l’Alqueria Martorell, l’edifici de Peons Caminers o l’ermita de Sant Vicent. “I això una ciutat com la nostra no s’ho pot permetre.”.

El BLOC-Verds Compromís va denunciar que a la modificació del PERIMUU hi ha elements patrimonials que no s’han tingut en compte i no apareixen a la relació que se’ls havia facilitat, com ara zones que comptaven amb una declaració de protecció que ara no tenen, entre altres qüestions.

En aquest sentit, l’edil va anunciar que aprofitarà l’inici del Pla de Participació Pública encetat ahir per a presentar al·legacions “d’aquelles qüestions que no compartim, o que observem que no queden del tot clares”. Milvaques va animar la ciutadania preocupada per la protecció del patrimoni a dir també la seua.