Lorena Milvaques: “Si insisteixen en aquesta ubicació, el nostre grup acudirà jurídicament on calga per a evitar aquesta barbàrie ecològica”.

Gandia, 08 de febrer de 2013.-

Un dels punts del dia del Ple Municipal de Gandia d’ahir va ser el de l’aprovació del Pla de Participació pública del Pla Especial de la Marjal i BIC de l’Alqueria del Duc, una votació on Compromís es va abstenir, desprès de deixar ben clar la seua “oposició frontal i rotunda a la instal·lació de un camp de golf” al terreny protegit de la Marjal.

La portaveu del Grup, Lorena Milvaques, va explicar el motiu de l’abstenció que no és un altre que el de aprovar el Pla de Participació Pública, “una ferramenta útil i imprescindible, per a la implicació i la corresponsabilitat de la societat en la gestió i planificació del seu paisatge”.

Aquest Pla de Participació pública conté aspectes tan importants com “donar als ciutadans informació rellevant sobre l’estudi d’Integració Paisatgística; Informar a les persones interessades del dret que tenen a participar del procés i com poden fer-ho; o reconèixer el dret de qualsevol, a formular observacions en les fases inicials del procediment, on estan obertes totes les opcions”.

Milvaques va deixar ben clar que el Pla de Participació Pública és un procediment essencial i democràtic i que una vegada que es presente, “ja es podran presentar les al·legacions oportunes per impedir la instal·lació d’eixe camp de golf en sòl protegit”.

En aquest sentit Compromís va reiterar una vegada més que  està  totalment en contra del Camp de Golf perquè que “no és viable des del punt de vista legal”. Aquest Govern del PP, assenyalà Milvaques, “no pot plantejar una infraestructura d’estes característiques a sòl no urbanitzable protegit, tal i com figura al PGOU. Més encara, es tracta d’un espai ubicat als terrenys inclosos dins d’una zona humida declarada com a zona d’especial protecció de les aus i lloc d’interès comunitari, i que a més està integrada dins de la Xarxa Natura 2000”.

És per aquests motius que Milvaques va indicar que “si es continua insistint en esta ubicació per al camp de golf, Compromís, com ja ha manifestat en altres ocasions, acudirà jurídicament on calga per evitar esta barbàrie ecològica”.