Compromís considera que la censura del govern a una revista local és un atac a la llibertat d’expressió

La formació econacionalista lamenta la mesura dels responsables de Comunicació del Consistori i demana que aquest mitjà gandià torne a rebre la informació i les convocatòries que genera aquest departament, de la mateixa manera que ho fan la resta de mitjans de Gandia.

Gandia, 22 de febrer de 2013.-

Després de la denúncia pública que ha fet hui un mitjà de comunicació gandià al voltant de la censura que està patint per part del Govern Municipal de Gandia per la publicació d’una fotografia de l’alcalde durant el seu pregó a la Crida, el Grup Municipal del Bloc:Verds-Compromís vol manifestar “el seu suport a la publicació gandiana pel que entén que és un atac al dret de la llibertat d’expressió”.

Així ho ha explicat la portaveu del grup Lorena Milvaques per a qui, independentment de les interpretacions intencionades que es facen de la instantània, “la qüestió resulta massa trivial  per a que done com a resultat que un mitjà de comunicació, llegit per molts gandians i gandianes, deixe de rebre la informació que emana del Departament de Premsa Municipal”.

Milvaques considera que la censura informativa “és una pràctica que deu continuar soterrada en el passat ja que el Departament de Comunicació d’aquest Ajuntament no pot convertir-se en una mena de NO-DO municipal i deu servir la seua informació a tots els mitjans per igual”.

En aquest sentit, Compromís ja ha reprovat en altres ocasions l’actitud d’aquest gabinet. Per exemple, quan van vetar que l’oposició puguera donar resposta a les rodes de premsa de l’alcalde a la sala de Premsa, o sense anar més lluny “quan denunciarem l’ús partidista que estava fent-se dels comptes oficials de l’Ajuntament a les xarxes socials. Al darrer plenari, ja preguntarem per la persona que gestionava els comptes de Facebook i Twitter municipals i encara estem esperant resposta”.

Per tot això, Compromís demana que el Departament de Comunicació deixe de comportar-se com “un mecanisme de censura i partidista”, per a que siga el que ha de ser: “un instrument informatiu al servei de tot el ventall d’opinions d’un consistori, sense color polític, i sobretot al servei de tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes de Gandia”.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *