El Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís ha manifestat hui a la Junta de Portaveus la seua rotunda oposició a la proposta del Govern del Partit Popular d’eixida de Gandia de la mancomunitat de Municipis de la Safor. 

Així ho ha expressat el regidor econacionalista, Facund Puig, per a qui “els arguments esgrimits pel Govern Municipal no justifiquen de cap manera aquesta mesura, ja que l’abandonament de la Mancomunitat, l’únic que provocarà serà un greu perjudici a la imatge de la ciutat a la comarca, al seu paper de capitalitat a la Safor i als serveis que els nostres ciutadans reben”. 

Puig assenyala que un dels punts de l’argumentari per eixir de la Mancomunitat és que és cara i poc eficient però lo ben cert és que “ja comencen a escoltar-se propostes del Govern de Torró en el sentit de que substituiran els serveis que prestava la Mancomunitat per serveis municipals”.

El representant del Bloc-Verds:Compromís apunta que “l’ens comarcal es va crear precisament per a coordinar serveis de caràcter municipal i per abaratir-ne costos”, però si ara l’Ajuntament es veu obligat a crear i a dotar econòmicament i de personal els serveis municipals que hagen de substituir els de la Mancomunitat “tornem al punt de partida. Perquè estos serveis, en ser assumits exclusivament per l’ajuntament, tindran un cost superior al que tenien quan els prestava la mancomunitat.”

Per tot això, el Grup Municipal del Bloc, “encara que sap que no tindrà cap tipus d’efecte, demana a  l’alcalde que no faça efectiva la mesura i que pel bé de Gandia i els seus ciutadans, amb una major amplitud de mires, la nostra ciutat continue formant part de l’ens comarcal”.

En qualsevol cas, conclou Puig, “si l’eixida de la Mancomunitat arriba a materialitzar-se el nostre Grup Municipal manifesta que en el moment en el que el PP perda la majoria que actualment té a l’Ajuntament de Gandia propiciarà la reincorporació de la ciutat a la Mancomunitat”.