Només ha baixat en 61 persones en un mes històricament favorable, per la celebració de les Falles i la Setmana Santa.

A més les xifres interanuals reflecteixen un nombre d’aturats que ha crescut en 355 persones respecte al mes de març de 2012.

El Grup Municipal de Compromís ha acollit amb una “alegria molt moderada” les noves dades de l’atur corresponents al mes de març a Gandia. Unes dades que, si bé reflecteixen una baixada de 61 persones, “són molt pobres si tenim en compte que el mes de març és un mes molt favorable. Enguany encara més, perquè coincideixen dos períodes turístics importants, com són les Falles i la Setmana Santa”.

La regidora-portaveu de Compromís a l’Ajuntament, Lorena Milvaques, ha explicat que sempre “hi ha que alegrar-se quan les dades de l’atur donen una treva, però es també és cert que sempre s’espera més del mes de març”. D’altra banda, continua Milvaques, “no podem ser optimistes quan vegem les xifres interanuals i ens adonem que es continua amb una destrucció neta de l’ocupació”. Cal recordar que el nombre d’aturats a la ciutat ha augmentat en 355 persones si comparem amb el mateix període de l’any passat.

Crida especialment l’atenció les dades del sector Serveis, el principal motor econòmic de Gandia. En aquest sector, “ni la Setmana Santa ni les Falles han tingut cap efecte positiu respecte a l’ocupació”. De fet, en el Sector Serveis, ha crescut el nombre d’aturats, concretament, en 32 persones.

Amb tot, la xifra d’aturats a Gandia -9.585 persones- continua “sent altíssima”. No en va, al passat mes de febrer la ciutat va tindre el dubtós honor d’assolir la seua xifra màxima d’aturats a tota la seua història, i aquest mes només són 61 persones menys a l’atur respecte a aquell màxim històric.

Per a Compromís aquestes xifres continuen demostrant que el Pla d’ocupació que està duent a terme a Gandia, encara que és important, no està donant resultats òptims, ja que no s’està creant suficient ocupació a la ciutat des del sector privat, i les dades de l’atur continuen sent molt roïnes. “Cal que es busquen més alternatives i que qualsevol acció que plantege aquest ajuntament s’encamine a la creació de nous llocs de treball. Aquesta es la línia en la que els governants de la ciutat han de treballar”.

D’altra banda, Milvaques, insisteix amb la seua crítica a la deixadesa que la Generalitat Valenciana està tenint en aquest tema: “De la mateixa forma que Diputació i Ajuntaments fan els seus plans d’ocupació, la Generalitat ambé es va comprometre a encetar-ne, i no està fent front a les seues obligacions. Esperem que es deixen d’apostar per Fórmules 1 i que donen resposta al problema de l’atur que és el més important que té, a hores d’ara, la ciutadania del País Valencià”.