Compromís reclama que Gandia siga una de les excepcions del Districte Únic d’Educació

Instarà al Consell Escolar a reclamar a Conselleria que la ciutat mantinga el seu estatus actual en l’admissió de l’alumnat als centres educatius.

Gandia, 11 d’abril de 2013.-

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia vol manifestar la seua desaprovació a l’ordre publicada hui per la Conselleria d’Educació on s’estableix els criteris d’admissió de l’alumnat en els centres d’Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat al País Valencià.

Aquesta norma té com a novetat l’article 14.3, que preveu que “totes les localitats seran zona única d’escolarització, excepte aquelles que per les seues característiques particulars, necessiten establir-ne més d’una”.

El regidor de Compromís, Facund Puig, considera que “no es tracta d’una bona mesura perquè encara que aparentment es dona una major llibertat a les famílies per a elegir un centre escolar, en la pràctica el que pot comportar és un efecte ben pervers”. Puig explica que amb aquesta llei pot passar que “famílies que visquen prop d’un centre escolar es vegen obligades, per no tindre prou puntuació respecte a altres, a haver d’escolaritzar els seus fills i filles a un col•legi distant a la seua zona de residència”.

Compromís defensa un principi bàsic respecte al procés d’escolarització que no és un altre que “el dret que tenen les famílies de dur els seus xiquets al centre escolar que tinguen més pròxim al seu domicili perquè aquest fet facilita el seu procés de socialització i integració en la vida del barri on resideixen”.

A més a més, assegura Puig, una mesura com aquesta “pot provocar un moviment encara major a l’actual de xiquets, pares, mares i vehicles d’un extrem a un altre de la ciutat, només per a dur els seus fills al col•legi”.

Per tots aquests motius, el Grup Municipal de Compromís demanarà al Consell Escolar Municipal que, atenent a l’excepció continguda a l’article 14.3 d’aquesta ordre, sol•licite a la Conselleria d’Educació, que la ciutat de Gandia, per les seues característiques particulars, “puga continuar estructurant les àrees d’influència a efectes d’escolarització tal i com estava fent fins ara”.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *