Compromís vota a favor de la proposta, però mostra el seu escepticisme davant la iniciativa de creació d’un districte de Promoció comercial i empresarial, ja que no s’ha presentat cap mesura concreta a aplicar-hi.

Gandia, 11 d’abril de 2013.-

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha mostrat el seu escepticisme davant la proposta presentada hui pel Govern Municipal a la Comissió d’Alcaldia i Règim Interior, on es planteja la creació d’un districte de Promoció Econòmica i Empresarial per al Centre Històric Comercial de Gandia.

Encara que el representat de Compromís, Facund Puig, s’ha posicionat a favor de la iniciativa, “per tal d’atorgar un vot de confiança”, ha lamentat la manca de mesures concretes a aplicar, un fet que li fa dubtar de la seua eficàcia: “Hem preguntat al regidor de Promoció Econòmica, Bernardo Mendieta, per les mesures que conté aquest projecte i ha estat incapaç d’explicar ni tan sols una”.

La proposta, ha assegurat el regidor, ha sigut “molt genèrica i ambigüa” i per això, “no ens ha quedat gens clar de quina forma pretén revitalitzar el govern municipal el Centre Històric, i en què consisteix exactament aquesta proposta de creació de Districte de Promoció Econòmica i Empresarial”.

Puig ha recordat que ja s’han realitzat diferents temptatives de revitalització i totes han resultat decebedores. En aquest sentit, s’ha referit al PATECO, una proposta conjunta de l’Ajuntament de Gandia i la Cambra de Comerç de València que “va ser un estrepitós fracàs i que només va servir per a fer gastar un bon grapat d’euros als gandians, sense que el comerç urbà rebera cap compensació pràctica a canvi”.

És per aquest motiu que Compromís no confia massa en la iniciativa i demana que no es quede en una mera declaració d’intencions: “De moment, pels antecedents que hi ha, no podem fer altra cosa que mostrar desconfiança davant la proposta. No obstant això, una vegada que coneguem la mesures concretes, el nostre grup podrà expressar el seu punt de vista sobre les mateixes”.