Els tribunals donen la raó a les treballadores de la mateixa manera que ho fa amb un dels acomiadats de Gandia TV que haurà de ser indemnitzat.

Facund Puig considera que els jutjats estan donant la raó a les crítiques de Compromís respecte a l’injusta política d’acomiadaments de treballadors de serveis públics que ha dut a terme Arturo Torró.

Gandia, 30 d’abril de 2013.-

El Grup Municipal de Compromís ha mostrat la seua satisfacció per la sentència que obliga l’Ajuntament de Gandia a readmetre les treballadores de les escoletes municipals que van ser injustament despatxades pel Govern d’Arturo Torró.

Segons ha explicat el seu regidor, Facund Puig, es tracta “d’una magnífica notícia, no només perquè el dictamen judicial és just, sinó també perquè el Govern del PP ja comença a rebre respostes judicials que avalen les crítiques polítiques que Compromís havia fet sobre aquest tema i que denunciaven el tracte inadequat que havien rebut aquestes treballadores”.

Puig considera que les treballadores s’han de readmetre i, no només això, sinó que aquesta mesura ha de ser immediata. Contràriament, a més d’estar provocant “un dany major a les educadores, es produiria un prejudici encara més important a la Hisenda Municipal perquè obliga a pagar el salari del temps que aquestes no es troben al seu lloc de treball”.

A banda d’aquesta sentència hui s’ha conegut una altra, en aquest cas del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que també obliga l’Ajuntament a indemnitzar amb una important suma econòmica a un treballador de Gandia Televisió i que possiblement crearà un precedent amb altres treballadors de la Televisió pública gandiana injustament acomiadats.

Ambdós dictàmens judicials, avalen, quan no arribem encara a la meitat de legislatura, “les crítiques que Compromís va fer al Govern del Partit Popular per la seua injusta política d’acomiadaments de personal de serveis públics i restitueix la legalitat en temes que mai s’haurien d’haver alterat”. A més a més, explica Puig, tot el benefici que “el PP ha venia venut que s’aconseguiria amb la privatització de les escoletes ho estat perdent ara amb les sentències judicials.”

És per això, que el malestar de Compromís va en una triple direcció. Per una banda, pel perjudici personal que s’ha produït amb els treballadors d’aquests serveis; d’altra banda pel detriment al funcionament dels propis serveis; i, finalment, per la greu càrrega econòmica que comportarà el pagament de les indemnitzacions “per a un ajuntament que ja es troba en la més absoluta de les ruïnes”.