La Burrera del PP (per Ivà Bonet*)

Quan a un xiquet se’l rectifica i se li diu que això que està fent està mal i ell no vol recular, i es posa a fer el mateix amb més ànim, plorant i ‘patalejant’, això es diu una burrera. Doncs el PP de Gandia fa un poc el mateix. Continuen insistint en eixes polítiques de carà de basquet, a pesar que les de la dreta a l’àmbit del País Valencià han estat un dels fracassos més clamorosos de la història democràtica, amb els seus grans “eventos”, les seues obres faraòniques, unes polítiques que han dut el nostre País a la cua de l’estat en producció industrial, i en agricultura, a ser campions en atur i en deute, en caiguda del PIB i convertir el nostre País en una comunitat infrafinançada, subsidiada i sense pes polític a nivell d’estat. Per no parlar de ser la més corrupta gràcies al PP.
Per què els nostres governants no pensen en reactivar els sistemes productius? Per què no una política industrial? Per què no unes ajudes al desenvolupament agrari? Per què continuen apostat a la bambolla urbanística amb l’Ahuir i la marjal? Per què es continua apostant per les grans superfícies i no pel xicotet comerç urbà? No deixe de sorprendre’m cada vegada que ix algun il•luminat del govern de Gandia anunciant noves mesures, com cobrar pels pàrking perifèrics de Gandia. ¿Que creu que farà un possible comprador que vinga a Gandia des dels pobles el sud i que ha de passar per davant de les grans superfícies comercials en les que no ha de pagar per estacionar? Entrar dins de Gandia, pagar per estacionar i tindre que caminar un bon tros fins els establiments? Sembla que així sí que estem ajudant el xicotet comerç no?
O quan el govern despersonalitza completament la ciutat i fa una oferta turística basada en una mala còpia de Benidorm i Gandia Shore, amb bous que no estan a la nostra tradició, amb concerts de ‘tonadilleres’, ‘petardes’ i ‘artistillos’ de baixa estofa, la majoria imputats o condemnats per casos de corrupció, o espectacles romans i de vaquers que semblen trets d’una mala pel•lícula de segona categoria, amb els desastre econòmic del Coliseum, que fan que la imatge de Gandia passe de ciutat d’oci, gastronomia i cultura, amb les seues peculiaritat clarament diferenciades d’altres destinacions turístiques, a ser la marca blanca d’altres ciutats més potents en turisme de masses, que igual poden estar en qualsevol punt de la costa mediterrània que en la Xina, sense personalitat. I quan un no té al•licients diferenciadors sols pot competir amb preu, i així ens va, perquè no eixim del tan manit ‘Paseo-Playa-Pipas’.
En fi, entre augmentar el deute, igual que la Generalitat, augmentar els assessors, igual que la Generalitat, destruir el teixit empresarial igual que la Generalitat, despersonalitzar la nostra oferta turística, igual que la Generalitat i no fer res per la industria o l’agricultura, el govern del Sr Torró, Soler i resta d’aprenents ens porta per la mateixa senda de l’atur, la precarietat i la mediocritat, que ja hem recorregut com a País. Ja és hora que ens donem conter que esta dreta no està per a governar, sinó en el millor dels casos per anar-se’n a casa i en el pitjor, per a que la jutgen.

*Ivà Bonet és membre de l’Executiva Local de Compromís per Gandia

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *