Els regidors ja van presentar una reclamació administrativa que va ser rebutjada en el Ple de l’Ajuntament celebrat el dia 2 de maig de 2013. Denuncien que el PP l’ha aprovat definitivament uns pressupostos que contravenen de manera evident l’article 165 de la Llei d’Hisendes Locals.

El passat 13 de març el Plenari de l’Ajuntament de Gandia va aprovar inicialment el pressuposto municipal per a l’any 2013. Doncs bé, el Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia recorda que l’article 165.1.a del RDL 2/2004 del Text Refós de la Llei d’Hisendes Locals estableix que en els pressupostos municipals, a l’estat de despeses, “s’inclouran els crèdits necessaris per atendre al compliment de les obligacions”. Així mateix, a l’article 165.3 diu que “les obligacions reconegudes s’aplicaran en els pressupostos pel seu import íntegre”.

El regidor, Facund Puig assenyala que, com així consta en l’informe de l’Interventor Municipal i en els precedents Plans Econòmic i Financer, l’Ajuntament de Gandia té adquirit deute a llarg termini, l’amortització del qual hauria de suposar una despesa de 7.958.287,47€ per a l’any 2013. “D’acord amb el mateix informe, el pressupost de l’empresa Iniciatives Públiques de Gandia SA, societat de capital íntegrament municipal, no conté capítol 3 ni capítol 9 de l’estat de despeses. No tenim cap constància documental que els esmentats préstecs hagen estat negociats o s’hagen modificat les condicions dels contractes, tal com, novament, fa constar l’Interventor Municipal”.

Tanmateix, als pressupostos municipals per al 2013, s’han consignat 8.049.851 euros al capítol III de despeses pels interessos dels préstecs contractats però no hi ha partida pressupostària al capítol IX de passius financers per a la seua amortització i, per tant, per complir les condicions dels contractes amb les entitats financeres. “És evident que en el cas que ens ocupa no s’han inclòs els crèdits necessaris per atendre al compliment de les obligacions, vulnerant els articles 165.1 i 165.3 del RDL 2/2004”.

Per totes aquestes raons, els regidors de Compromís van presentar una reclamació administrativa als pressupostos que va ser rebutjada en el Ple de l’Ajuntament celebrat el dia 2 de maig de 2013. “Per tant, la Corporació municipal ha aprovat definitivament uns pressupostos que contravenen de manera evident l’article 165 de la Llei d’Hisendes Locals. La qual cosa posen en coneixement de la Delegació del Govern als efectes que pertoque”.