L’alcalde de Gandia ja ha anunciat que, en compliment de la sentència recent del Tribunal Constitucional, i tal com han fet altres ajuntaments de ciutats que es troben en la mateixa situació, suprimirà les dos regidories no electes de què disposa l’Ajuntament en l’actualitat.

Fins ací, cap objeccció. El que resulta molt més criticable és el fet que l’alcalde de Gandia haja optat per reconvertir eixos dos regidors en nous directors generals.

És a dir que, fruit de la sentència esmentada, l’Ajuntament podria haver aprofitat i haver amortitzat les dos places de regidors no electes i haver estalviat despeses al malmés pressupost municipal.

Contràriament, per moltes sentències que hi haja, el govern popular de Gandia sempre troba el mecanisme per a mantindre les quantitats desproporcionades de persones contractades com a personal de confiança a càrrec del pressupost municipal, totes elles, evidentment, vinculades al Partit Popular.

Una vegada dit açò, caldrà esperar la segona part de la jugada. Què farà i com ho farà Arturo Torró per a mantindre el nivell de retribucions que actualment cobraven els dos regidors no electes suprimits (cal tindre en compte que els directors generals tenen assignada una retribució anual de 5.000 euros menys). La solució a l’enigma la tindrem en el pròxim plenari de l’Ajuntament. De tota manera, no cal ser molt llestos per a intuir-la.