Els regidors de Compromís a l’Ajuntament de Gandia fan un balanç dels dos anys de legislatura en la que asseguren que el govern en majoria absoluta del PP és una gran estafa per a esta ciutat i per als seus habitants: “El deteriorament de la situació econòmica amb l’alarmant creixement de l´atur,  la degradació de la representació política duta fins a l’estrem, les  continues agressions al nostre medi ambient, les polítiques de pujades d’impostos, les retallades o les privatitzacions, han portat amb elles el creixement, cada dia més, de la indignació ciudadana”.

L’objectiu de la formació serà evitar que el PP continue governant esta ciutat més enllà de juny de 2015, per “salut econòmica, cultural i, sobretot, la democràtica. La ciutadania de Gandia ens ho demana insistentment”.

Gandia, 27 de maig de 2013.-

Ara fa dos anys que tingueren lloc les eleccions municipals i a la nostra ciutat s’iniciava una nova situació política. És per això, que el Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha fet aquest matí un balanç, tot just a l’equador de la legislatura. La portaveu, Lorena Milvaques, ha recordat que el PP accedia al govern amb majoria absoluta i amb la maleta plena de promeses i de bones intencions i que 2 anys desprès encara no han vist la llum. “Això sí, el Sr. Torro una cosa sí que s’ha preocupat de deixar-nos ben clara durant este temps: En esta ciutat qui mana, qui fa i desfa al seu gust, li pese a qui li pese, i siga bo o roïn, és ell. I es que el govern en majoria absoluta del PP és una gran estafa per a esta ciutat i per als seus habitants. El deteriorament de la situació econòmica amb l’alarmant creixement de l´atur,  la degradació de la representació política duta fins a l’estrem, les  continues agressions al nostre medi ambient, les polítiques de pujades d’impostos, o les retallades, han portat amb elles el creixement, cada dia més, de la indignació ciutadana”.  

Milvaques s’ha centrar en tres qüestions: l’ocupació, el deteriorament de la classe política i les agressions al medi ambient:

Pel que fa a l’ocupació, Milvaques ha recordat que Gandia té en estos moments el major índex de persones sense cap tipus de feina de la història. “Allò del ‘AHORA EMPLEO’, o del ‘+ TREBALL –IMPOSTOS’, del que ens parlava el PP abans d’accedir al govern s’ha quedat en pura mentida. A la nostra ciutat hui sols tenen possibilitats de trobar feina els qui tenen carnet del PP. Mentre la totalitat de membres de l’executiva popular i els amiguets del Sr. Torro ocupen llocs de treball públics, incrementat a ritmes vertiginosos la xifra d’enxufats, cada dia que passa son mes el nombre d’aturats, arribant ja quasi a les 10.000 persones.“

Sobre el deteriorament de la classe política, per a Compromís esta legislatura  passarà a la història com a exemple de destrucció de les formes democràtiques d’actuar, “que tant ens havien costat de conseguir, de la major falta de respecte i males formes, de menyspreu constant al treball dels representants de l’oposició o de la total i absoluta falta de transparència i informació en la gestió diària”. I Consideren que la majoria absoluta del govern del PP no ha vingut sola, ha vingut acompanyada de model de gestió típic de la més rígida de les dictadures. “En esta ciutat, amb el PP al seu front, no cap el diàleg ni l’intercanvi d’opinions, tan sols cap la imposició i l’obligació.”                           .

Per últim, Milvaques s’ha referit a l’atac del nostre entorn, del seu valor mediambiental i de la seua venda, al més pur estil mercantilista. Recorden que durant dos anys no hem parat d’escoltar propostes i projectes que lluny de defensar i protegir el nostre entorn, el que pretenen és la destrucció dels nostres paratges, tals com el Camp de Golf a la Marjal o a Marxuquera o  l’urbanització de la Platja de l’Ahuir. “El que ve a demostrar el plantejament urbanitzador d’un Govern que no valora el seu medi natural mes enllà, torne a dir, de les repercussions econòmiques que es puguen obtindre de la seua destrucció a curt termini.”                         

Retallades, pujada d’impostos i privatitzacions

Per la seua banda, el regidor, Facund Puig, s’ha referit a la greu situació econòmica municipal, heredada de la legislatura anterior, però empitjorada amb el nivell de despesa a què el PP està exposant l’Ajuntament de Gandia. Així, ha fet referència a l’adquisició de l’edifici de la Citroen, al Maremàgnum, a la política de grans esdeveniments, a la contractació de cinquanta càrrecs de confiança o al manteniment de 12 regidors amb dedicació exclusiva, mesures que estan accentuant la fallida econòmica del nostre Ajuntament.

Assegura Puig que l’endeutament, només als bancs, és d’uns 208 milions d’euros i el deute amb empresaris i associacions deu estar al voltant dels 45 milions d’euros. “No podem tornar els diners que els bancs ens van deixar ni pagar-ne els interessos. I ací continuem gastant en coses supèrflues com si res no haguera passat. Per tal de mantindre eixe nivell de despesa, algú ha d’haver-ne patit les conseqüències. I eixe algú ha sigut el conjunt dels ciutadans de Gandia.”  Denuncia que la ciutadania està suportant retallades abusives en els serveis municipals bàsics; Veient com pujaven de manera desproporcionada els impostos. Per exemple, en el pressupost de 2013 es contempla:

a.- Disminució del 30 % de les partides destinades a Benestar Social.

b.- Desaparició de la partida destinada a cooperació internacional.

c.- Disminució del 50% del pressupost de cultura o del 75% de les quantitats destinades a la compra de llibres de les biblioteques de la ciutat. Per posar només alguns exemples.

També hem assistit, segons asegura Compromís, a la major pujada d’impostos que mai havia viscut la història d’esta ciutat: increments del 25% de l’impost de circulació de vehicles, del 95% del de circulació de ciclomotors i motocicletes de baixa cilindrada, del 21% de l’IBI, del 30% de la taxa de recollida de fem, acompanyades de pujades dels preus públics dels serveis esportius, de les escoletes infantils o dels cursos de la Universitat Popular.

Tot açò, unit a la política de privatització de serveis municipals lligats al món de l’educació i de la cultura ofereririen una idea clara: “De la falta de sensibilitat social del Partit Popular. Però també del fet que els populars estan governant per a una minoria de ciutadans de Gandia. Per a la minoria que participa de la seua manera d’entendre esta societat i que es veu beneficiada de les decisions que el govern municipal està prenent”.

Finalment, Compromís ha recordat que el seu gran objectiu per als dos anys que queden de legislatura ha de ser el de continuar desemmascarant el Partit Popular per tal d’intentar evitar que continue governant esta ciutat més enllà de juny de 2015. “La salut econòmica, la cultural i, sobretot, la democràtica de Gandia ens ho demanen insistentment.”