He llegit una nota de premsa publicada recentment, a través de la qual el portaveu del govern gandià, després de menysprear membres de Compromís per oposar-se al fet que se cedisca sòl públic per fer un col.legi privat, i insinuar que allò que no volíem es que es crearen llocs de treball, no puc evitar respondre amb la coherència que caracteritza les persones que no tenim perquè enganyar ningú.

Per si ho desconeixia el senyor Soler, l’arranjament escolar per al curs 2013/2014 comença amb la destrucció de llocs de treball a quasi totes les escoles valencianes. El PP té el valor de preguntar Compromís si s’oposa a la creació d’un col.legi privat (amb sòl públic) que cree 75 places de mestres (entre altres; i a dit, evidentment). Jo vaig a centrar-me en el fet que es cedisca sòl pública a una empresa, que em pareix lamentable. I, ara, explicaré el PP i al mateix portaveu del govern, la quantitat de treballadors que gràcies a la Conselleria d’Educació en mans populars, i a la Reforma educativa de la LOMQE, van a desaparéixer. Estic parlant de 700 llocs de professorats que desapareixen al territori valencià, a més d’unes 3000 persones mestres amb i sense oposicions passades que ni han pogut treballar ni treballaran mai gràcies a les retallades…per continuar fent-nos espectacles. Parle, també, del quasi 30 % d’atur que tenim al territori valencià gràcies a la seua aplaudida reforma laboral. Els recorde el nombre alarmant d’aturats que ha augmentat des que aplegaren al govern de Gandia.

Des del PP són incapaços d’aturar les retallades que destrueixen 3000 llocs de treball només al cos de mestres; i a sanitat, correus, empreses el mateix i és greu… Un poquet de vergonya i els peus a terra! Perquè abans d’atacar compromís, haurien d’avergonyir-se d’haver donat suport a les retallades i a una reforma laboral que l’única cosa que ha aconseguit és destruir milers i milers de llocs de treball amb el seu silenci còmplice.

Els acomiadament massius que s’estan produint, no fan sinó perjudicar famílies sanceres que ni poden comprar aliments i, que amb la pujada de l’Iva ( facen cas Aznar) encara ha hagut més recessió econòmica i el mercat no renunta. No sé si no ho saben o són poc intel·ligents: no es crea treball destruint-ne, en cap àmbit…

Com ens parlen des del govern gandià d’un col.legi privat amb sòl públic mentre es burlen amb una falta de respecte inadmissible dels pares, alumnes i estudiants de col.legis i instituts públics valencians? Com regalen a amics favors polítics amb terrenys i, qualsevol ciutadà del carrer ha de muntar-se sol el seu negoci?. Vostés que, a sobre, aplaudixen còmodament des dels seus càrrecs de regidors, assessors… i endollats, una reforma laboral que destrossa progressivament milers de llocs de treball.

*(Levante-EMV, la Safor-Valldigna. 26-5-2013)