L’informe de morositat del primer tremestre de l’any revela que les empreses públiques deuen més de 8 milions d’euros a proveïdors, sumats als més de 26 milions que l’Ajuntament té pendent de pagaments.

Compromís denuncia que el govern continua gastant per damunt de les seues possibilitats, “fet que també avalen les factures extrapressupostàries reconegudes de 2012 per valor de 500.000 euros”.

Gandia, 30 de maig de 2013.-
A la Comissió Municipal d’Economia i Hisenda, celebrada ahir, es va mostrar per primera vegada l’informe de morositat de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia corresponent al primer tremestre de l’any. A 31 de març, la quantitat impagada ascendia a 8.519.762 euros. Una quantitat que cal sumar al deute a proveïdors de l’Ajuntament  a 31 de desembre, 26.172.000 euros. Per tant, el govern local té factures pendents amb les empreses subministradores al voltant de 35 milions d’euros.

Així ho ha denunciat aquest matí el regidor de Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig, qui ha recordat que aquests impagaments “ja són collita pròpia del PP, doncs els 62 milions que es va trobar Torró fa un any ja van estar pagats amb el préstec del govern cental. Això indica que este govern no està tenint cura de la gestió dels recursos econòmics i continua gastant per damunt de les seues possibilitats”.

Per a Puig un altre indicador és el reconeixement de 500.000 euros en factures extrapressupostàries, és a dir, excedents de l’exercici anterior, i que també es va aprovar a la comissió d’ahir.

D’altra banda, a preguntes de Compromís, el govern local no va saber respondre “quan ni en quins termes estaria resolta la negociació de refinançament del deute amb els bancs, ni quan estarà enllestit el nou pla estatal que possibilitarà pagar els proveïdors de l’Ajuntament de Gandia”.