Compromís va demanar en desembre de 2011 consultar la informació sobre el cost d’edició, impressió i repartiment del Butlletí d’Informació Municipal. A pesar del temps transcorregut, a l’expedient no hi figuren els costos de disseny i distribució.

Denuncien que aquest és només un exemple de l’opacitat del govern local, ja que continuen sense resposta pel que fa a la informació sobre el concert de Bustamante, en febrer de 2012, o el Margemàgnum, l’estiu passat, entre altres.

Gandia, 01 de juliol de 2013.-

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha hagut d’esperar més d’un any i mig per tal de rebre autorització per a la consulta d’una part de la documentació sol·licitada al govern del PP, el primer semestre de 2012.  Es dóna la paradoxa que el regidor que ho va sol·licitar va ser l’anterior regidor i portaveu, Josep Miquel Moya, el qual va deixar el seu càrrec el mes de setembre de l’any passat sense obtindre resposta.

Entre els exemples més rellevants figura el Butlletí d’Informació Municipal (BIM). Compromís va sol·licitar consultar els costos del número zero el 30 de desembre de 2011. Doncs bé, segons denuncia la portaveu, Lorena Milvaques, no va ser fins el 20 de juny passat quan se li va autoritzar l’accés a la documentació. “Tot i això, any i mig després, l’expedient està incomplet, doncs només hi apareix informació sobre els costos d’impressió, però cap factura pel que fa al preu de l’edició i la distribució”.

Milvaques ha posat aquest exemple per tal de denunciar l’opacitat del govern que presideix Arturo Torró. “Però en el mateix cas estarien una bona part de les demandes que el nostre grup va fer durant el primer semestre de 2012”.

Tot i el retard, pitjor sort han tingut els expedients pel que fa, per exemple, als costos del concert de David Bustamante, en febrer de 2012, o el Maremàgnum, l’estiu passat. “Per alguna raó, el senyor Torró continua sense informar-nos sobre els costos per a les arques municipals, per a la ciutadania, d’aquests activitats. Pensem que el govern local té vergoya de reconèixer el fracàs absolut o que pugam saber que ‘el cost zero’, del qual presumeix l’alcalde, és una mentida més”.