No oblidem (per Clara Garcia Costa*)

Les famílies de les víctimes de l’accident del metro de València, el pitjor accident de metro de la història del País Valencià, es van reunir en la ja anomenada “corba de la mort”, una vegada més, com cada dia 3 de tots els mesos.

Però aquest 3 de juliol era especial, perquè s’acomplien 7 anys d’aquell tràgic esdeveniment que commogué a tots els valencians i a tot l’estat espanyol.

Dimecres, amb motiu del 7é aniversari, a la Plaça de la Verge de València, es concentraren milers de persones per donar suport a les nombroses famílies a les quals, aquell dia, canviaria la resta de la seua vida i la convertiria en una lluita constant, obligades, dia a dia, a demanar respostes, que es depuren responsabilitats i que es duga a terme una veritable investigació.

Des del govern es va intentar que aquest fet no tingués massa resò, utilitzant l’estratègia del silenci, es va intentar callar la veu de l’associació de les víctimes de metrovalencia, oferint-los llocs de treball i recompenses econòmiques. Segons testimonis d’alguns familiars de les víctimes, el mateix senyor Cotino es va personar en les seues cases fent-los aquesta mena d’oferiments a canvi de no personar-se en el procediment judicial, el mateix procediment judicial on els citats a declarar de FGV anaven amb un guió, prèviament assajat, per a fer-nos creure que el que va succeir era inevitable i, així, obstaculitzar que es fes justícia i que no s’hi trobés cap responsable d’aquella tragèdia. Eixa fou la resposta del nostre govern, intentar que un esdeveniment tan transcendental quedara en una mera anècdota. I durant 7 anys ho va aconseguir. Va ser un programa de televisió que féu més viu el record d’aquell accident a una part de la societat que restava adormida pel que fa referència a aquesta tragèdia.

Però ni tots els esforços de l’associació de víctimes, ni la pressió d’alguns mitjans de comunicació, ni tota una societat unida per una mateixa causa fan que el govern del PP inicie una investigació veraç política i penal. L’exemple més recent ha passat aquest dimarts quan els grups de l’oposició van tractar d’impulsar una declaració institucional al Congrés del Diputats que va entropessar amb la negativa del PP que, justament, va intentar modificar la part del text on s’exposava la necessitat de depurar responsables.
Però senyores i senyors del PP vostés creuen que aquestes morts poden quedar impunes? O pot ser a vostés, 43 morts i 47 ferits greus no els neguiteja ni una mica la seua consciència?

*Clara Garcia Costa és la Secretària Local de Compromís Jove Gandia. Article d’opinió publicat a: www.intonoticiasgandia.com

Arxivat en: Moviments Socials, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *